Ammattinyrkkeilijälle neljä vuotta vankeutta – pahoinpiteli todistajaa

Nyrkkeilijä muun muassa mursi uhrin nenän ja leukaluun.

ammattilaisnyrkkeily
Etelä-Savon käräjäoikeus
Inka Hannonen / Yle

Mikkeliläinen ammattinyrkkeilijä on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Nyrkkeilijä pahoinpiteli miehen toisen tekijän kanssa.

Tuomioihin johtanut tapahtumasarja käynnistyi helmikuun alkupuolella vuonna 2017. Tuolloin toinen nyt tuomituista miehistä oli syyllistynyt muun muassa törkeään rattijuopumukseen ja huumausainerikokseen.

Viikkoa myöhemmin sekä ammattinyrkkeilijä, että rattijuopumuksesta epäilty olivat törmänneet rattijuopumusasian esitutkinnassa todistajana olleeseen mieheen. Henkilöt olivat vaatineet miestä muuttamaan kertomustaan ja tämän kieltäydyttyä pahoinpidelleet miestä.

Uhrille tuli tapauksessa useita eriasteisia vammoja. Mieheltä muun muassa murtui nenä ja alaleukaan syntyi avomurtuma.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi tekijät pitkiin vankeustuomioihin. Ammattinyrkkeilijä sai neljän vuoden tuomionsa törkeästä pahoinpitelystä. Nyrkkeilijä haki tuomioonsa kohtuullistamista sen takia, että hän menetti ammattinyrkkeilijän lisenssinsä ja sen johdosta ammattinsa. Käräjäoikeuden mukaan tekijälle on kuitenkin ollut täysin selvää, että pahoinpitelyrikokseen syyllistyminen tarkoittaa todennäköisesti nyrkkeilylisenssin menetystä.

Toinen tuomittu sai neljän vuoden ja kahden kuukauden tuomionsa eri rikoksista, kuten törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Lisäksi tekijät joutuvat muun muassa korvaamaan uhrille yhteensä 7500 euroa korkoineen.