Lännen Media: Turun epäilty puukottaja aikoi iskeä sotilaskohteeseen

Epäity marokkolainen surmasi kaksi ihmistä ja haavoitti kahdeksaa.

Turku
 Muistokynttilöitä ja -kukkia puukotusten uhrien muistolle Turun torilla  29. elokuuta 2017.
Muistokynttilöitä ja -kukkia puukotusten uhrien muistolle Turun torilla 29. elokuuta 2017.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Puukkoiskusta epäilty Abderrahman Bouanane aikoi ensin iskeä sotilaskohteeseen Turussa, kertoo Lännen Media (siirryt toiseen palveluun). Hän perääntyi alkuperäisestä suunnitelmasta viime hetkellä.

Lännen Media kertoo saaneensa vahvistuksen kohteesta useilta eri tahoilta. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja päällikkö Robin Lardot eivät vahvistaneet tietoa Lännen Medialle.

Lardot on kertonut aiemmin, että epäillyllä iskijällä oli mielessään kaksi muutakin kohdetta. Hänen mukaansa Bouanane muutti suunnitelmiaan, koska paikalla oli liikaa ihmisiä.

Bouanane oli tiettävästi asunut Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa, joka sijaitsee lähellä Pansion laivastotukikohtaa. Vaikka tukikohta on aidattu ja vartioitu, osa varuskunnan rakennuksista sijaitsee porttien ulkopuolella.

Puukkoisku tehtiin Turun torilla elokuun 18. päivänä. Siinä kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Bouanane on tällä hetkellä vangittuna ja myöntänyt puukotukset. Hän on kuitenkin kiistänyt tehneensä niitä terroristisessa tarkoituksessa.

Lisäksi poliisi on etsintäkuuluttanut juttuun liittyen uzbekistanilaistaustaisen, Suomen kansalaisuuden saaneen Zuhriddin Rashidovin.

Lue myös:

Turun puukotuksista epäilty on siirretty Turun vankilaan – koostimme juttuun tutkinnan vaiheet ja sen, mitä seuraavaksi tapahtuu