Ruma Kemi -kysely paljasti kaupungin rempallaan olevat kohteet

Kemin kaupunki pyysi kyselyllä ilmiantamaan Kemin rumimmat paikat. Parissa viikossa kyselyyn ilmiannettiin reilu sata kohdetta.

Kemi
Kemin rumimmat kohteet
Kemin kaupunki ja Google

Ruma Kemi -nimisellä kansalaiskyselyllä kartoitettiin viime kuussa kohteita, joille kaupunki pystyy tekemään jotain. Elokuun lopulla kerättyyn Kemin kyselyyn tuli rumimpiin kohteisiin useampia osumia. Kaupungin mahdollisuudet puuttua yksityisten omistamiin kiinteistöihin ovat rajalliset ja pitkän tien päässä. Ilmoituksia tuli kuitenkin paljon myös yksityisistä kohteista (siirryt toiseen palveluun).

– Osasimme odottaa tiettyjä yksityisten omistuksessa olevia kohteita ja kyllä niihin sijoittui palautepiikki, sanoo Kemin kaupungintalon suunnitteluyksikön päällikkö Jani Hiltunen.

Julkisista kohteista eniten ilmoituksia poiki urheilukentän aita. Toiseksi eniten ilmoituksia tuli linja-autoaseman ympäristöstä.

– Lisäksi esiin nousivat linja-autoasema, kävelykatu ja Täiköntori, Hiltunen summaa.

Kemin linja-autoasema
Kemin linja-autoaseman ympäristö nousi Kemin rumimpiin kohteisiin kuntalaisten mielestä.Kati Siponmaa / Yle

Kaupunki on tyytyväinen kyselyn satoon. Vielä on epätiedossa, mitä tuloksille tapahtuu. Suunnitelmissa on, että kyselyn tulokset ohjaavat kaupungin toimintaa jollakin tavalla tulevaisuudessa.

– On vielä auki, että saadaanko kohdennettua rahaa. Parasta olisi, että kun kohteet selvillä, niille myös pystyttäisiin tekemään jotakin, Hiltunen sanoo.

Jani Hiltunen
Kemin kaupungintalon suunnitteluyksikön päällikkö Jani Hiltunen tutkimassa ilmiannettuja kohteita.Kati Siponmaa / Yle