1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkahuollon toiminta loppuu Kemin linja-autoasemalla

Paketti- ja lippuasiat hoituvat lokakuun alusta lähtien akkuliikkeen tiloissa Karjalahdella.

Matkakortit ja -liput
Matkahuollon logo
Essi Peijariniemi / Yle

Kemin linja-autoasemalla ei voi enää lokakuun puolella asioida Matkahuollon toimipisteessä.

– Toiminnassa on tapahtunut rakennemuutos. Nykyisin matkaliput ostetaan pääosin netin kautta kun on tietokoneet ja mobiilisovellukset käytössä, sanoo Matkahuollon Pohjois-Suomen logistiikkapäällikkö Jorma Sandberg.

– Pakettipuolella ollaan pääosin verkkokaupan varassa. Nämä paketit kulkevat Kemissä pääasiassa nykyisten seitsemän asiamiespaikan kautta, lisää Sandberg.

Kemissä Matkahuollolla on nykyisin seitsemän yrittäjävetoista asiamiespistettä kaupoissa eri puolilla kaupunkia. Linja-autoasemalta Matkahuollon toiminnat siirtyvät Karjalahdelle Tornion Akku Ky:n tiloihin. Siitä tulee lokakuun alusta Kemin kahdeksas asiamies.

– Muutoksilla ei pitäisi olla vaikutusta pakettien toimitusaikoihin, sanoo Jorma Sandberg.

Matkaliput netistä tai linja-autosta

Matkalippujen hankintaan ei tule suuria muutoksia.

– Matkaliput voi jatkossakin ostaa myös linja-autoista, samalla tavalla kuin nykyisin, kertoo logistiikkapäällikkö Jorma Sandberg.

Poikkeuksen tekee seutulippu.

– Seutulippua hankittaessa on asioitava asiamiespaikassa, jonne latauspiste siirtyy linja-autoasemalta lokakuun alussa. Latauspistettä on käytettävä ensimmäisellä kerralla. Lisälataukset voi tehdä linja-autoissa ja R-kioskeilla, sanoo Sandberg.

Matkahuollon Kemin toimipisteessä on työskennellyt kaksi koko- ja kaksi osa-aikaista työntekijää.

– Tässä koko liiketoiminta luovutetaan uuden yrittäjän hoidettavaksi. Uusi yrittäjä päättää omista lähtökohdistaan, minkälaista henkilökuntaa hän tarvitsee.

Lue seuraavaksi