yle.fi-etusivu

Juomavesi on edelleen keitettävä Klaukkalassa

Vettä on keitettävä ainakin viiden minuutin ajan.

juomavesi
Vesihana valuu
Timo Nykyri / Yle

Ruoka- ja juomavesi on keitettävä edelleen Klaukkalan alueella, tiedottavat Nurmijärven kunta ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskus.

Klaukkalan vesitornista otetuissa verkostovesinäytteissä todettiin eilen tiistaina ulosteperäistä bakteeria ja Klaukkalan alueelle annettiin sen takia vedenkeittokehotus.

Uusissa vesitornista otetuissa näytteissä ei ole todettu enää E.coli-bakteeria, sen sijaan näytteissä on havaittu koliformisia bakteereja, tiedotteessa kerrotaan nyt.

Myös Klaukkalan vesijohtoverkostosta on otettu näytteitä, mutta niistä ei ole löydetty koliformisia eikä E.coli-bakteereja.

Kaikki ruoka- ja juomavesi on kuitenkin keitettävä edelleen ainakin viiden minuutin ajan. Vesi on sen jälkeen käyttökelpoista.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, mikäli vedessä ei ole poikkeavaa väriä tai hajua.

Tilanteen etenemistä voi seurata Nurmijärven kunnan nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun). Klaukkalassa asuu parikymmentätuhatta ihmistä. Alueelle on perustettu väliaikaisia vedenjakelupisteitä, jotka ovat auki ympäri vuorokauden.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Liikunta

Eikö painosi laske, vaikka treenaat hiki hatussa? Se voi johtua molekyyleistä, ei laiskuudesta

Uber

Uber peitteli 57 miljoonan kuljettajan ja asiakkaan tietojen hakkerointia

Koreat

Etelä-Koreaan paennut pohjoiskorealainen sotilas tuli tajuihinsa – katso video rajanylityksestä

Ratko Mladić

Srebrenican uhri toivoo tänään tuomittavalle Ratko Mladićille täyttä rangaistusta: "Hänen tekonsa ovat pahuuden tuolla puolen"