Homoparien vihkimisestä vakavan moitteen saanut pappi – "Olen ihan helpottunut siitä"

Kai Sadinmaa harkitsee kuitenkin valittamista Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksestä.

Samaa sukupuolta olevien vihkiminen avioliittoon
Pastori Kai Sadinmaa istuu jalkapuussa vierellään vihkimänsä miespari Raul Medina ja Hannu Virtanen Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin edustalla.
Pastori Kai Sadinmaa osoitti 13.9.2017 mieltään istumalla jalkapuussa Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin edustalla. Vierellään istui vihkimänsä miespari Raul Medina ja Hannu Virtanen.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingin tuomiokapitulilta vakavan moitteen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä saanut pappi Kai Sadinmaa on ottanut rangaistuksensa huojentuneena vastaan.

– Olen ihan helpottunut siitä. Sehän oli vakava moite, eikä sitä ole olemassakaan. Se ei ole millään rangaistusasteikolla.

Sadinmaa sanoo, että hän kuulee ensimmäistä kertaa tällaisen rangaistuksen olemassaolosta.

– Ne ovat nähtävästi itse keksineet tämmöisen, jolla he haluaisivat minua jollakin tavalla ojentaa.

Sadinmaa pitää saamaansa vakavaa huomautusta (siirryt toiseen palveluun) voittona samaa sukupuolta oleville pareille ja heitä vihkiville papeille. Hänen mielestään ratkaisulla on merkitystä kirkossa laajemminkin.

Jos on vakava moite, joka on rangaistus, niin ilman muuta sitä täytyy lähteä viemään eteenpäin.

Kai Sadinmaa

– Otin sen tavallaan jollakin lailla järkiin tulemisena heiltä, että he ymmärsivät, että tätä asiaa ei voi rangaista. Koen ehkä, että se on heiltä hiljainen myöntyminen tähän asiaan ja saman sukupuolisten vihkimiseen. Kyllä minä sen myönteisenä signaalina otan.

Tuomiokapitulin päätöksestä on mahdollisuus valittaa ja Sadinmaa keskustelee asiasta lakimiehensä kanssa.

– Olen sanonut, että jos minua rangaistaan, niin sitä lähdetään viemään hallinto-oikeuteen eteenpäin. Ja jos on tällainen vakava moite, joka on rangaistus, niin ilman muuta sitä täytyy sitten lähteä viemään eteenpäin.