1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saksa

Myrskytuulet aiheuttivat tuhoa Saksassa – ainakin kaksi on kuollut

Voimakas tuuli aiheutti sähkökatkoksia, muutoksia juna- ja lauttaliikenteeseen sekä satoja pelastustehtäviä viranomaisille.

Lapset yrittävät suojautua kovalta tuulelta Norddeichin rannikolla Pohjois-Saksassa. Kuva: David Hecker / EPA-EFE

Voimakas Sebastian-myrsky on aiheuttanut ainakin kahden ihmisen kuoleman keskiviikkona Saksassa, kertovat saksalaismediat Norddeutscher Rundfunk, NDR (siirryt toiseen palveluun), ARD (siirryt toiseen palveluun) ja Deutsche Welle (siirryt toiseen palveluun). Myrsky aiheutti tuhoja erityisesti Pohjois-Saksassa ja myös maan länsiosissa.

Hampurissa jalankulkija menehtyi rakennustelineiden kaaduttua hänen päälleen. Hänet vietiin sairaalaan, jossa hän myöhemmin kuoli, kertoo uutistoimisto AFP. Brilonissa keski-ikäinen mies kuoli jäätyään suuren puun alle.

Saksalaisten meteorologien mukaan myrsky ylitti Länsi- ja Pohjois-Saksan keskiviikkona ja on nyt maan itäpuolella. Saksassa useilla alueilla on annettu varoituksia ja neuvottu asukkaita pysymään kotona.

Katkoksia juna- ja lauttaliikenteeseen

Myrskyn jäljiltä korjataan kaatuneita puita. Sebastian aiheutti myös sähkökatkoksia sekä katkoksia lauttaliikenteseen ja pysähdyksiä junaliikenteeseen.

Junaliikenteessä oli seisokkia muun muassa Hampurin ja Flensburgin, Kielin ja Flensburgin sekä Lyypekin ja Puttgardenin paikallisliikenteessä sekä kaukojunaliikenteessä Hampurin pohjoispuoleisilla reiteillä Westerlandiin. Sähkökatkosten lisäksi kova tuuli oli kuljettanut radoille myös esteitä.

Pohjois-Saksassa pelastusviranomaisille tuli satoja tehtäviä. Monet vahingot aiheuttuivat kaatuneista puista, katkenneista oksista tai tuulen kuljettamista esineistä. Esimerkiksi pelkästään Ostfrieslandissa palokunta sai yli 400 pelastustehtävää myrskyn takia.

Saksan liittovaltion merenkulun ja hydrografisen keskuksen, BSH:n mukaan Pohjanmeren rannikolla on olemassa riski myrskyn aiheuttamista tulvista.

Ylen meteorologi kertoi myöhään illalla, että kovia tuulia on odotettavissa Saksan lisäksi myös Puolaan.