Koe uusi yle.fi

SVT: Voimakas tuuli haittaa liikennettä Ruotsissa

Skånen alueelle ja länsirannikolle on annettu tuulivaroitus ja Juutinrauman silta on suljettu. EON on lisännyt päivystysvalmiutta mahdollisten sähkökatkojen varalta.

Ruotsi
Juutinrauman silta 14. elokuuta 1999.
Juutinrauman sillalla kulkee päivittäin 25 000 ajoneuvoa. Se yhdistää Malmön ja Kööpenhaminan kaupungit.Stefan Ed / EPA

Ruotsissa Juutinrauman silta suljettiin molempiin suuntiin voimakkaiden tuulien vuoksi, kun raskas myrsky eteni Etelä-Ruotsissa, kertoo Ruotsin televisio SVT. (siirryt toiseen palveluun) Silta oli suljettuna muutaman tunnin, ja se avattiin, kun pahin myrsky oli ohi.

Tuuli vaikutti myös juna- ja lauttaliikenteeseen, ja Malmön lentokentällä peruttiin yksi lento. Tuulen nopeus oli kovimmillaan 28,3 metriä sekunnissa.

Ruotsin ilmatieteen ja hydrologian laitos, SMHI, antoi luokan 1 varoituksen Skånen alueelle ja maan länsirannikolle. Se tarkoittaa, että tuuli voi aiheuttaa riskejä ja vahinkoa ihmisille.

Energiayhtiö EON lisäsi valmiuttaan Etelä-Ruotsissa mahdollisten sähkökatkosten varalta. Valmiutta lisättiin Skåneen, Blekingeen, Kalmariin ja Kronobergiin. Ruotsin mediassa ei ole kerrottu mahdollisista sähkökatkoista.

Voimakkaat tuulet ovat kiusanneet myös Saksaa. Saksassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut voimakkaiden myrskytuulien seurauksena. Pohjois-Saksassa tuulet puhaltavat jopa 36 metriä sekunnissa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Yle TV1

Presidentinvaalit 2018 – yli kymmenen tuntia suoria vaalitenttejä tv:ssä

Palestiina

Israelin ja palestiinalaisten väliset ilmaiskut jatkuvat

Donald Trump

Trumpia seksuaalisesta häirinnästä syyttävät naiset vaativat kongressia tutkimaan asian

Avaruusohjelmat

Trump haluaa lähettää amerikkalaisia Kuuhun