Hyppää sisältöön

Mutaan juuttunut tuhatkiloinen Kerttu-tamma pelastettiin Vihdissä

Keskiviikkona alkuillasta omistaja havaitsi hevosensa hävinneen aitauksesta. Se löytyi joesta juuttuneena mutaan.

Tuhatkiloinen Kerttu-tamma pelastettiin joesta Vihdissä Kuva: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, Karkkilan paloasema

Karkkilan paloasema sai keskiviikkona ennen iltakahdeksaa hälytyksen jokeen juuttuneesta hevosesta.

Kyseessä oli omistajan mukaan maan suurin, tuhatkiloinen Hollannin työhevonen Kerttu. Kuusivuotias Kerttu-tamma oli päässyt pois aitauksestaan, minkä jälkeen se oli jostain syytä pudonnut läheiseen Ali-Kärrin jokeen.

Eläin oli ehtinyt olla joessa mahdollisesti jo pidemmän aikaa ennen löytymistä. Hevonen ei päässyt omin voimin mudasta irti eikä ylös jyrkkää rantapenkerettä.

Paikalle auttamaan lähti pelastusyksikkö Karkkilan palosemalta sekä kaksi VPK-yksikköä, yhteensä 15 miestä.

Pintapelastajat pujottivat hevosen alle ja takajalkojen ympäri vetoliinat, joilla estettiin hevosen vajoaminen syvemmälle. Kaivinkoneella kaivettiin lisäksi penkereelle luiska, jota pitkin hevonen saatiin kahden tunnin työskentelyn jälkeen miesvoimin vetämällä ylös joesta, paikalla pelastustöissä ollut paloesimies Arttu Lankinen Karkkilan paloasemalta vahvistaa Yle Uutisille.

Tamma palasi väsyneenä talliinsa, mutta voi ilmeisen hyvin, koska se alkoi pian syödä levähdettyään tilanteen jälkeen hieman.

Hevonen joessa Vihdissä Kuva: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, Karkkilan paloasema

Korjaus kello 14.11: Kerttu-hevonen pelastettiin joesta Vihdissä, ei Karkkilassa, kuten pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrottiin.

.
.