Ammattikoulutuksen paikat vähenevät – Muuruveden maatalous- ja puutarhaopetus päättymässä

Savon koulutuskuntayhtymällä voi olla ensi syksynä ammatillisessa peruskoulutuksessa 200 aloituspaikkaa nykyistä vähemmän.

ammatillinen koulutus
Opiskelija tekee töitä navetassa.
Antti Karhunen / Yle

Savon koulutuskuntayhtymä suunnittelee vähentävänsä aloituspaikkoja yhteishaun ammatillisesta peruskoulutuksesta. Vähennyksiä on tehtävä, sillä ikäluokat ja valtion rahoitusosuus ovat pienentyneet eivätkä kaikki nykyiset koulutuspaikat vedä hakijoita.

Esityksen mukaan ensi vuoden syksyllä ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja on noin 200 nykyistä vähemmän. Vähennysten toteutuessa Muuruveden koulutusyksikön toiminta loppuu lähivuosina. Maatalousalan peruskoulutuksessa aiotaan tehdä yhteistyötä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän kanssa.

Puualan perustutkintokoulutus on tavoitteena siirtää Toivalaan Ingmanedulle, jossa on nyt käsi- ja taideteollisuusalan opetusta.

Sakky aikoo siirtää vähentyviä aloituspaikkoja aikuiskoulutustarjontaansa. Toimintaa on ollut pakko uudistaa viime vuosina, sillä valtion tuki on vähentynyt kuudessa vuodessa noin 30 miljoonaa euroa.

Savon koulutuskuntayhtymällä on nyt yli 800 työntekijää. Johtaja Heikki Helve arvioi, että henkilökunnasta lähes 150 eläköityy tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana.

Täsmennys 15.9.2017 kello 8.00.

Toisin kuin uutisessa ensin kerrottiin yhteistyöstä Ingmanedun kanssa on sovittu puualan sekä tekstiili- ja vaatetusalan perustutkintojen osalta, ei rakennusalan osalta.