Vapautettu suomalaisnainen on yhä Afganistanissa

Nainen siepattiin majapaikastaan Kabulissa toukokuun lopulla.

Afganistan
Kabulissa sijaitseva kansainvälinen vierasmaja, johon hyökättiin 21. toukokuuta. Iskussa siepattiin suomalaisnainen ja tapettiin saksalainen nainen sekä paikallinen vartija.
Kabulissa sijaitseva kansainvälinen vierasmaja, johon hyökättiin 21. toukokuuta. Iskussa siepattiin suomalaisnainen ja tapettiin saksalainen nainen sekä paikallinen vartija. Shah Marai / AFP

Afganistanissa siepattuna ollut suomalaisnainen on vapautunut. Hän on turvassa. Läheiset toivovat yksityisyyttä, kertoo ulkoministeriö Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Ulkoministeriön iltapäivällä antaman tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan nainen on Afganistanissa ja hän on ollut yhteydessä läheisiinsä.

Ruotsalaisessa Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestössä työskennellyt 37-vuotias suomalaisnainen siepattiin Kabulissa toukokuun lopulla. Järjestö kertoo kotisivullaan (siirryt toiseen palveluun) iloitsevansa naisen vapauttamisesta.

Nainen siepattiin majapaikastaan Kabulissa. Hyökkääjät surmasivat ensin majapaikan afganistanilaisen vartijan ja nousivat sitten suomalaisnaisen huoneeseen toisessa kerroksessa. Nainen siepattiin ja hänen saksalainen huonetoverinsa surmattiin.

Suomalaisnainen asui Kabulin seitsemännessä poliisipiirissä. Alueella sijaitsevat muun muassa Afganistanin parlamentti ja kauppaministeriö. Siellä asuu paljon viranomaisia.

Naisesta julkaistiin vankeusaikana kaksi videota, joissa hän pyysi apua päästäkseen vapaaksi. Siepattu nainen myös sanoi, että jos hänen sieppaajansa eivät saa haluamaansa rahasummaa, "jotain hyvin pahaa tapahtuu".

Ulkoministeriö järjestää naisen vapauttamista koskevan tiedotustilaisuuden kello 16. Ulkoministeri Timo Soini osallistuu siihen videolinkkiyhteydellä Washingtonista, jossa hän on työmatkalla.

Yle näyttää ulkoministeriön tiedotustilaisuuden suorana lähetyksenä Ylen verkkosivuilla.

Lue lisää:

Operation Mercy iloitsee suomalaisnaisen vapautumisesta

Siepatun suomalaisnaisen palkanneella järjestöllä 12 ulkomaista työntekijää Kabulissa

Afganistanin sisäministeriö: Kaappauksen tutkinta edistyy – "Hyökkääjä kiinnitti huomiota vain suomalaiseen"

UM: Kabulissa siepatusta suomalaisnaisesta julkaistiin video somessa – pyytää apua kristilliseltä yhteisöltä

Lähteet: Yle Uutiset, STT