Aarnion puolustus hovissa: "Yritämme valottaa huumepoliisin työtä tarkemmin"

Syyttäjän mukaan "Pasilan miehen" toiminnassa oli kysymys Aarnion pyörittämästä huumekaupasta.

Jari Aarnio
Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa 14.9.2017
Jari Aarnio Helsingin hovioikeudessa 14.9.2017Mikko Stig / Lehtikuva

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion virka- ja huumerikossyytteiden käsittely on alkanut Helsingin hovioikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion viime joulukuussa kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta ja 16 muusta rikoksesta kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Aarnio on koko ajan kiistänyt rikokset.

Jutun keskeisin kysymys on kuitenkin se, onko olemassa ”Pasilan mies”, joka järjesteli kaikkiaan kuuden huumausainetynnyrin ja liki 800 kilon hasislastin maahantuonnin Suomeen. Huumehaaran puiti alkaa hovioikeudessa vasta lokakuussa.

"Puhelimet keskiössä"

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi hovioikeudessa, että huumerikossyytteiden keskiössä ovat puhelimet, ja Aarnion kannan mukaan ne ovat huumerikosyksikön yhteydenpitopuhelimia, joilla on oltu yhteydessä tietoa antaviin henkilöihin.

– Ne eivät ole millään tavalla liittyneet huumerikosten tekemiseen.

Leppiniemen mukaan puolustuksen täytyy hovioikeudessä yrittää valottaa entistä paremmin huumepoliisin työtä ja sitä, miten tietolähteiden kanssa ollaan tekemisissä ohi virka-aikojenkin.

– Aarnio vaatii, että käräjäoikeuden tuomio kumotaan ja hänen syyksi luetut teot hylätään.

"Käräjäoikeuden tuomio oikea"

Valtionsyyttäjä Mikko Männikön mukaan "Pasilan miehen" toiminnassa oli kysymys Aarnion pyörittämästä huumekaupasta.

– Tämä on pääkysymys, jota käsittelemme pitkälle syksyyn. Käräjäoikeus teki asiassa hyvän ja perustellun päätöksen. Ensisijainen tavoitteemme on vakuuttaa hovioikeus siitä, että käräjäoikeuden tuomio on oikea.

Vyyhden käsittelylle on varattu istuntopäiviä ensi vuoden juhannukseen saakka. Tuomiota voitaneen odotella aikaisintaan syksyllä 2018.

*Lue lisää: *

Muistatko kuka kukin on Jari Aarnion huumevyyhdessä?