1. yle.fi
  2. Uutiset

Tilintarkastajat Talvivaarasta: Konkurssi edessä, ellei kassavirtaa ala syntyä

Talvivaaran kassassa oli syyskuussa enää noin miljoona euroa, eikä kassavirtaa tuottavaa liiketoimintaa tilintarkastajien mukaan ole.

Talvivaara
Pekka Perä
Talvivaaran Kaivososakeyhtiön toimitusjohtaja Pekka Perä.Antti Haanpää / Yle

Uutta liiketoimintaa kehittävä Talvivaaran Kaivososakeyhtiö ilmoittaa tehneensä alkuvuonna 2,2 miljoonan euron liiketappion.

Yhtiö pääsi kesäkuussa yrityssaneerauksen myötä pääosasta veloistaan. Saneeraus kutisti yhtiön velat 9,6 miljoonaan euroon aiemmasta noin 450 miljoonasta.

Talvivaara pyrkii parhaillaan kehittämään uutta liiketoimintaa, muun muassa lehmänlannan ravinteiden kierrätyksestä ja energiantuotannosta.

Yhtiön tilintarkastajat huomauttavat, että konsernin rahavarat olivat kesäkuun lopulla 1,6 miljoonaa euroa, syyskuussa noin 1 miljoona.

– Emoyhtiöllä ei tällä hetkellä ole kassavirtaa tuottavaa liiketoimintaa ja se rahoittaa toimintansa kassavaroistaan. Jos riittävää kassavirtaa ei kyetä varmistamaan, emoyhtiö voi joutua hakeutumaan konkurssiin, todetaan tilintarkastuskertomuksessa.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö ei ole enää ollut tekemisissä Kainuussa olevan kaivoksen kanssa, vaan kaivostoiminta on vuonna 2015 myyty Terrafamelle.

*Lue myös *

Terrafame kasvatti tuotantoa ja kutisti tappiota – Nikkelin hinnan lasku varjostaa näkymiä

Pekka Perä järjesti Talvivaaran osakkeitaan vakuutuskuoreen – sai miljoonaluokan veroedun

Talvivaara: Pekka Perä jättäytyy pois hallituksesta, palkkioita alennetaan

Talvivaaralle satojen miljoonien helpotus, Espoon käräjäoikeus hyväksyi saneerausohjelman

Lue seuraavaksi