Hyppää sisältöön

Ilmailukerho ajautui ahdinkoon Porin bingohallin kanssa: Markka-ajan miljoonasijoitus tuottaa nyt tappiota

Porin bingohalli ei kelpaa kenellekään, vaikka ilmaiseksi annettaisiin. Kovat kuukausikulut vetävät avainta hallussaan pitävää urheilukerhoa yhä syvenevään talousahdinkoon.

Porin bingohallin alamäki alkoi jo muutama vuosi sitten, kun nuoremmat pelaajat siirtyivät nettiin. Veikkauksen jakamat rahavoitot houkuttelivat heitä enemmän kuin perinteisen bingon tavara- ja lahjakorttipalkinnot. Sääntöjen mukaan urheiluseura ei voinut rahapelejä järjestää, joten bingoa pyörittävä Porin ilmailukerhon tukiyhdistys ei mahtanut tilanteelle mitään.

Silloin vanhimmat pelaajat jäivät vielä hallille, mutta yksi toisensa jälkeen hekin ovat poistuneet. Ikä alkaa jo painaa.

Samaan aikaan kiinteistön taakka alkoi painaa yhdistyksen harteita. Se yritti kaupitella osakkeitaan nettihuutokaupassa tänä kesänä, mutta ostajat vetäytyivät viime tipassa.

Osakkeiden hinnasta kauppojen peruuntuminen ei ollut kiinni. Bingohallin olisi saanut itselleen muutamalla sadalla eurolla. Tai saisi vaikka ilmaiseksi, jos joku vain huolisi. Lasku isketään kuitenkin käteen joka kuukausi tämän jälkeen. 300 neliön tiloista tulee omistajalleen useiden tuhansien eurojen kuukausikulut, vaikka siellä ei olisi toimintaa.

Ilmailukerhon tukiyhdistykselle valtavat yhtiövastikkeet ovat käyneet sietämättömiksi.

– Meidän pitää vain joka kuukausi räpiköidä eteenpäin ja yrittää minimoida tulevat tappiot. Yhtään konetta ei ole vielä jouduttu myymään, mutta vanhojen koneiden uusimista on turha miettiä niin kauan, kun tämä tuskastuttava tilanne on päällä, toteaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Juha Kuuri.

Sijoitus muuttui miinusmerkkiseksi

Porin ilmailukerholla on jonkin verran varallisuutta, mutta se on sidottuna lentokoneisiin ja lentokonehalliin. Kun yhdistys osti bingohallin vuonna 1989, uskoi se tekevänsä hyvän sijoituksen, joka turvaisi tulevia vuosia. Toisin kuitenkin kävi.

– Maksoimme hallista 2,2 miljoonaa markkaa. Uskoimme silloin, että keskikaupungilta kannattaa ostaa kiinteistö. Jos joku olisi silloin sanonut, että arvo on vuonna 2017 miinusmerkkinen, olisimme nauraneet hänet nurkkaan, Juha Kuuri toteaa.

Porin keskustassa on useita tyhjiä liiketiloja. Vaikka kauppahallin jatkeena sijaitseva bingohalli vaikuttaa arvokkaalta tilalta, ei yksikään kiinteistövälittäjä suostu sitä Kuurin mukaan myymään. He pitävät myyntimahdollisuuksia olemattomina, eikä vuokralaisiakaan löydy.

Porin ilmailukerhon tukiyhdistys onkin nyt bingohallin kanssa täydellisessä ahdingossa.

– Emme voi vain todeta, että toiminta ei kannata, joten menemme konkurssiin. Meillä on koneita, jotka pitäisi realisoida. Yhtenä vaihtoehtona on toki lainan ottaminen. Joka tapauksessa tappiota tästä tulee joka kuukausi, Kuuri tuskailee.

.
.