Hyppää sisältöön

Uusi ei ollut pitkään uusi – yhdistyvän korkeakoulun nimeksi tulee sittenkin Tampereen yliopisto

Tampere3-säätiön puheenjohtaja Marja Makarow kertoo, että yliopistoyhteisö oli alkanut epäillä uusi-sanaa yliopiston nimessä.

Kuva: Yle

Yliopistosäätiön perustamisjuhlassa huhtikuussa paljastettiin Tampereella vuonna 2019 aloittavan, kolmen korkeakoulun voimat yhdistävän opinahjon virallinen nimi: Tampereen uusi yliopisto, englanniksi Tampere New University.

Nyt Tampereen uuden korkeakoulun nimeämisnäytelmä on saanut uuden käänteen, korkeakoulun nimeksi onkin päätetty antaa Tampereen yliopisto ja englanniksi Tampere University. Asiasta kertoi ensimmäisenä Tampereen ylioppilaslehti Aviisi. (siirryt toiseen palveluun)

Tampere3-säätiön puheenjohtajan Marja Makarowin mukaan yliopistoyhteisö alkoi epäillä uusi ja new -sanojen käyttöä ja ehdotti hallitukselle nimen vaihtamista. Korkeakoulusäätiön, TTY:n ja yliopiston hallitukset olivat nimenmuutoksesta lopulta yksimielisiä.

Korkeakoulusäätiön hallitus luovutti nimiehdotuksen eduskunnan sivistysvaliokunnalle. Lopullisesti nimestä päättää Suomen eduskunta.

Tampereen teknillisen yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun on tarkoitus yhdistyä vuoden 2019 alusta ja rakentaa uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen.