Hyppää sisältöön

Tällaista palautetta saa Nälkäpäiväkerääjä: "Nyt ei ole käteistä"

Pois käännettyjä katseita, nopeutettuja askeleita, ilmeettömyyttä. Niitä kohtaa Punaisen Ristin lipaskerääjä. Mutta myös vilpitöntä halua auttaa muita ihmisiä.

Toimittaja Minna Rinta-Tassi lipaskerääjänä.
Tällaista palautetta saa Nälkäpäiväkerääjä.

Päivän kokemus Nälkäpäivän vapaaehtoisena lipaskerääjänä Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaalla antoi yhden ihmisen näkemyksen suomalaisten auttamishalusta.

Harvalla on lompakossaan kolikoita tai seteleitä. Yleisin ohikulkijoiden kommentti on: "Nyt ei ole käteistä rahaa". Kahdella kansanedustajalla sitä oli yhteensä 20 senttiä.

Lipaskerääjä sai moitteita siitä, että on ryhtynyt "keräämään rahaa roistoille". Toisen mielestä vapaaehtoisen "kannattaisi turvata Jeesukseen". Naishenkilö kertoi talousvaikeuksistaan. Hänellä ei ole "rahaa edes itselle, saati muille".

Valtaosin ihmiset suhtautuvat Nälkäpäivään positiivisesti ja kerääjään ystävällisesti. He kertoivat tuntevansa suurta myötätuntoa apua tarvitsevia kohtaan.

Torstaina lahjoittajien summat vaihtelivat muutamasta kymmenestä sentistä aina 20 euron seteleihin. Erityisesti keräykseen antoivat rahaa keski-ikäiset ja noin 20-vuotiaat naiset. Lahjoittajissa oli myös useita maahanmuuttajia.

Punaisen Ristin arvion mukaan yksi lipaskerääjä ehtii tunnissa kerätä 75 euroa. Sillä saa puhdasta vettä viidelle lapselle vuodeksi.

_Nälkäpäiväkeräys järjestetään 14.9.-16.9.2017. _