1. yle.fi
  2. Uutiset

Video: Näin taituroi Pohjoismaiden paras tankotanssija – Sanni treenaa keskellä yötä

Solu- ja molekyylibiologiaa opiskeleva jyväskyläläinen Sanni Erämies on voittanut tankotanssin Pohjoismaiden mestaruuden Suomen ennätystuloksella.

tankotanssi
Yle Uutiset Keski-Suomi: Näin taituroi Pohjoismaiden paras tankotanssija Sanni Erämies
Yle Uutiset Keski-Suomi: Näin taituroi Pohjoismaiden paras tankotanssija Sanni Erämies

20-vuotias mestari rikkoi oman sekä Suomen ennätyksen Hämeenlinnassa Suomen Tankotanssiliiton järjestämässä kisassa 10. syyskuuta. Erämies rikkoi 118 pisteellään Oona Kivelän aiemman Suomen ennätyksen.

Mestaruus ei irtoa helpolla, sillä laji vaatii Erämiehen mukaan paljon liikkuvuutta ja voimaa.

– Itse asiassa mielikuvitustakin. Koreografiat suunnitellaan ja tehdään itse, joten aika luova saa olla, että keksii uutta ja omalaatuisempaakin.

Hurahdinkin ihan täysin.

Sanni Erämies

Tankotanssin suosio on kasvanut tasaisesti. Erämies siirtyi lajin pariin telinevoimistelusta heti kun tankotanssi saapui Jyväskylään eli kuutisen vuotta sitten ja ihastui heti lajin hauskuuteen.

– Oikeastaan päätin lähteä vain kokeilemaan, mutta hurahdinkin ihan täysin. Tankotanssi kehittyy edelleen koko ajan ja uudet temput ovat uskomattoman siistejä juttuja.

Sanni Erämies tähtää seuraavaksi MM-kisoihin.
Sanni Erämies tähtää seuraavaksi MM-kisoihin.Jaana Polamo / Yle

Valmentajat vähissä

Tankotanssi on vielä niin nuori laji, ettei valmennustoiminta ole vielä päässyt vauhtiin. Erämies veikkaa, että hän on itse valmentamassa seuraavaa sukupolvea.

Jyväskylän yliopistossa päivisin solu- ja molekyylibiologiaa opiskeleva Erämies harjoittelee tankotanssia jopa keskellä yötä. Ja opettaa iltaisin kaiken ikäisiä tankotanssijoita.

– Viisi kertaa viikossa itse treenailen ja aika paljon keskellä yötäkin. Minun treenit alkavat yleensä silloin, kun muut treenit loppuvat siinä yhdeksän jälkeen illalla.

Ainahan se olisi hienoa voittaa maailman mestaruus.

Sanni Erämies

Erämiehen haaveena on kehittää tankotanssitaitonsa mahdollisimman huipputasolle ja päästä kiertämään maailmaa ja pitämään workshoppeja. Haavetta kohti mennään harjoittelemalla ahkerasti ja kisaamalla mestaruuksista.

– Ainahan se olisi hienoa voittaa maailman mestaruus, kiteyttää Erämies.

Tankotanssin MM-kisat järjestetään Liechtensteinissa joulukuussa ja siellä Erämiehen ensitavoitteena on finaalipaikka.

Lue seuraavaksi