Levin laskettelukeskuksen toimitusjohtaja: Levillä lasketaan varmasti maailmancupin pujottelukilpailu marraskuussa

Lumipula ei uhkaa enää Levin Maailman cupin pujottelukilpailuja. Naisten ja miesten osakilpailujen onnistumisen varmistamiseksi on viime talvena tehty varastoon lähes 40000 kuutiota tykkilunta.

Levillä on säilötty lähes 40000 kuutiota huopapeitteiden alle. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Levin kisarinne Levi Black kasvaa näin syyskuun puolivälissä vielä heinää kesän jäljiltä. Talvisesta kilpailusta ei ole ei ole vielä minkäänlaisia merkkejä ellei sellaisena pidetä kahta valkoista huopapeitteistä "makkaraa".

Näiden huopapeitteiden alla on Levin viimeisin panostus marraskuun maailmancup viikonlopun onnistumiseksi. Peitteiden alla on lunta varastoitu lähes kahden kisarinteen lumetusta varten.

Levin rinneyhtiön, Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari, Levin maailmancupin kilpailujohtaja Petri Tuomikoski, kilpailun pääsihteeri Sami Mustonen esittelivät lumivarastoja lehdistölle torstaina kun kisoihin on aikaa 57 päivää aikaa. 

- Olemme tehneet kalliin lumetusjärjestelmän, mutta olemme kolme kertaa saaneet pettyä, koska kisat on jouduttu lumipulan vuoksi perumaan. Nyt tykitimme jo tammikuussa lunta noin 40 000 kuutiota varmistaaksemme kisojen onnistumisen, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Lumivarastot kiinnittävät kävijöiden huomion Levin kisarinteessä. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Lunta varastoitu reilusti

Palosaaren mukaan lunta on tehty reilusti. Huomioitu on myös mahdolinen sulaminen lämpimänä kesänä.

- Teoriassa men tarvitsemme noin 15 000 kuutiota lunta rinteen lumetukseen kisojen järjestämiseksi, joten meillä on särkymävaraa aika paljon. Täällä oli ikävä kyllä kylmä kesä, mutta meille se tosin oli eduksi, koska lumen hävikki oli aika pieni. Vain noin 30 prosenttia on sulanut, kehuu Palosaari olosuhteita.

Palosaaren mukaan 15 000 kuutiolla saadaan kisarinteeseen noin puolen metrin paksuinen kerros lunta ja jäljellä olevalla lumella voisi rinteeseen levittää lähes kaksinkertaisen määrän. Levin kisarinne on 610 metriä pitkä ja leveyttä sillä on 28-50 metriä.

Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari Kuva: Antti Mikkola / Yle

FIS luottavainen tilanteeseen

Kansainvälisen hiihtoliiton tekniikkalajien kilpailujohtaja Emmanuel Couder oli myös tutustumassa Levin lumivarastoihin. Couder oli varsin vaikuttunut Levin rinneyhtiön lumitilanteesta ja suhtautui jo tässä vaiheessa varsin myönteisesti kisojen järjestelyjen onnistumiseen.

- Totta kai meidän pitää olla myönteisiä  ja uskoa, että kisat pystytään järjestämään. Se on lähinnä tekninen ongelma, että lumesta saadaan yhtä hyvä kuin luonnonlumi täällä on aiemmin ollut. Se hoidetaan yhdessä näiden ammattilaisent kanssa, joten totta kai uskon, että kisat pidetään, vakuuttaa Emmanuel Couder.

- Tänä vuonna voimme sanoa varmuudella, että 11.11. klo 11 me aloitamme täällä alppihiihdon maailmancupin pujottelun, vakuuttaa Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Kansainvälisen hiihtoliiton tekniikkalajien kilpailujohtaja Emmanuel Couder on luottavainen Levin lumiolosuhteisiin. Kuva: Antti Mikkola / Yle