Lehdet: Muistisairas kuoli aliravitsemukseen Hangossa

Läheinen syyttää Hangon kaupungin kotihoitoa vanhuksen laiminlyönnistä. Hangossa on käynnissä kaupungin sisäinen selvitys asiassa.

Hanko
Hautakynttilä hautausmaalla.
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Uudellamalla Hangossa iäkäs muistisairas on kuollut aliravitsemukseen oltuaan kotihoidossa, uutisoivat Hangon lehti (siirryt toiseen palveluun) ja Västra Nyland. (siirryt toiseen palveluun)

Hangon lehden haastattelema nainen kertoo, että hän oli mennyt tapaamaan ex-anoppiaan tämän kotiin. Iäkäs nainen oli ollut janoisena ja nälkäisenä, vaikka tällä oli sopimus kotihoidosta. Samoin dementikon lääkkeet olivat ottamatta, ja huoneistossa oli vahva virtsan löyhkä.

Kodinhoitajan aiempien päivien merkinnöistä ilmeni, että vanhus ei ollut syönyt tai juonut, minkä lisäksi osassa merkintöjä oli väärän potilaan nimi.

Ex-miniä laittoi vanhukselle ruokaa ja huolehti tämän tarpeista. Seuraavana päivänä hän jätti tilanteesta valituksen sosiaaliviranomaisille.

Viikon kuluttua ex-miniä sai puhelinsoiton, jossa kerrottiin anopin menehtyneen aliravitsemukseen ja alhaiseen ruumiinlämpöön Raaseporin sairaalassa.

Ex-miniä syyttää kotihoitoa laiminlyönnistä.

Hangon kaupungin iäkkäiden palvelupäällikkö Leena Hytti kertoi STT:lle perjantaina, että asiassa on paraikaa meneillään kaupungin sisäinen selvitys, eikä hän siitä syystä voi kommentoida nyt tapausta. Hän kertoi, että ketään ei ole tähän mennessä irtisanottu tapauksen vuoksi.