Klaukkalan vesijohtovettä ei tarvitse enää keittää

Klaukkalan vesitornista ja talousvesiverkostosta otetut näytteet ovat puhtaita.

vesijohtovesi
Vettä lasketaan hanasta. Vesi ryöppyää lasin reunan yli.
Antti Heikinmatti / Yle

Vesijohtovettä voi käyttää Klaukkalassa jälleen normaalisti, eikä sitä tarvitse keittää. Keskiviikkona ja torstaina Klaukkalan talousvedestä otetuissa vesinäytteissä ei ole enää havaittu ulosteperäisiä bakteereita.

Kloorausta Klaukkalan talousvesiverkostossa kuitenkin jatketaan toistaiseksi, jotta verkoston puhtaus voidaan varmistaa, kerrotaan Nurmijärven kunnan verkkosivuilla. Vedessä voi siis olla vielä kloorin makua ja hajua.

Klaukkalaan annettiin alkuviikosta vedenkeittokehotus, koska juomavedessä oli havaittu ulosteperäistä bakteeria. Bakteerilähde jäljitettiin Klaukkalan vesitorniin, mutta sen aiheuttajasta ei ole tietoa.

– Syy ei ole selvillä, eikä meillä ole mitään epäilyäkään aiheuttajasta, kertoo vesilaitoksen johtaja Päivi Kopra.

Hänen mukaansa ensi viikolla mietitään, mitä voitaisiin tehdä asian selvittämiseksi. Ilkivaltaan ei Kopran mukaan viittaa mikään.

– Tietyillä teknisillä toimenpiteillä pystytään tutkimaan vesitornin rakenteita ja tiiviyttä, ja tätä on jo tehtykin. Ensi viikolla selvitämme, mitä tekniikoita voisi olla, joita emme vielä ole hyödyntäneet, Kopra kertoo.

Viime syksynä Klaukkalan vedestä tehtiin myös bakteerilöydöksiä, joita ei pystytty myöhemmissä tutkimuksissa varmistamaan. Vuosi sitten Klaukkalaan ei annettu vedenkeittokehotusta. Talousvesiverkostoa tosin kloorattiin myös tuolloin.