Ville Itälä haluaa Turun kaupunginjohtajaksi

Ville Itälä (kok.) on ensimmäinen, joka on julkisesti ilmoittautunut mukaan Turun kaupunginjohtajakisaan.

Turku
Ville Itälä.
Ville Itälä.Yle

Ville Itälä jätti hakemuksen Turun kaupunginjohtajaksi perjantaina. 58-vuotias perusturkulainen Itälä sanoo, että Turun kaupunginjohtajan posti olisi hänelle unelmatyö.

– Turku on minulle intohimo ja olen aina ollut kiinnostunut Turun kaupunginjohtajan pestistä. Nyt kun se tuli vapaaksi, niin se sopii tilanteeseeni enemmän kuin paremmin.

Kokemus ja intohimo

Ville Itälä ei osaa arvioida mahdollisuuksiaan tulla valituksi Turun kaupunginjohtajaksi. Toistaiseksi hän on ainoa, joka on ilmoittanut hakeneensa kaupunginjohtajan paikkaa.

Kaupunginjohtajan pesti vapautuu kun nykyinen kaupunginjohtaja Aleksi Randell siirtyy Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaksi marraskuuussa.

– Minä lähden siitä, että kokemukseni yhdistettynä intohimoon antaa mahdollisuudet pärjätä tehtävässä, Ville Itälä sanoo.

Valmis antaman kaiken

Ville Itälä toimii vielä tämän vuoden Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa Luxemburgissa. Se haittaa hieman mahdollisuuksia käydä lobbaamassa itseään Turussa.

– Kyllä sitä vaan täytyy yrittää puhelimitse kysellä Turun päättäjiltä, mitä ne miettii tästä ehdokkuudestani.

Itälä sanoo, että hänestä tulisi hyvä johtaja Turulle.

– Olen valmis antamaan kaikkeni ja laajapuolinen kokemukseni eri puolilta yhteiskuntaa, niin kyllä siinä annettavaa löytyy.

Ville Itälän ehdokkuudesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.