1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Frankfurtin autonäyttely

Daimlerin pääjohtaja kehuu Ylelle Uudenkaupungin autotehdasta: "Parasta mahdollista yhteistyötä"

Uudenkaupungin tehdas on joustava ja kilpailukykyinen, pääjohtaja Dieter Zetsche kehuu Frankfurtin automessuilla.

Frankfurtin autonäyttely
Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche.
Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche.Markku Pitkänen / Yle

FrankfurtMercedestä valmistavan Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche kertoo Ylelle, että yhtiö on enemmän kuin tyytyväinen suomalaisten tekemiin Mersuihin.

Lähes 300 000 työntekijän Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche muistuttaa, että yhteistyö Valmet Automotiven kanssa on vielä melko lyhyt, "mutta erittäin lupaava".

Valmet alkoi tehdä Mercedes Benz A-sarjan autoja vuonna 2013.

– Uudenkaupungin tehdas tekee erittäin korkealaatuisia autoja, tehdas on joustava ja kilpailukykyinen, erittäin hyvä, hehkuttaa Ylen Frankfurtin automessuilla haastattelema Zetsche.

Hänen mukaansa Uudenkaupungin tehdas auttaa Mercedestä etenkin paikkaamaan yhtiön tuotantokapasiteettia, esimerkkinä viimeisin sopimus GLC-maasturin valmistamisesta.

Yhteistyö on ollut tähän saakka "parasta mahdollista". Tästä syystä Daimler on valmis myös jatkossa pitämään kaikki vaihtoehdot avoimina, olipa kyse tuotannon paikkaamisesta tai pidemmän tähtäyksen suunnitelmista.

Zetsche ei ainakaan vielä paljasta, onko Daimler kiinnostunut edelleen laajentamaan yhteistyötä Uudenkaupungin kanssa, mutta periaatteessa sekin on mahdollista.

– Käymme keskustelua molemmista vaihtoehdoista, hän sanoo.

Lue seuraavaksi