Herätys: Britannia varautuu uuteen iskuun, Victoria saapuu Helsinkiin, viikonloppu on viileä ja sateinen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Pelastushenkilöstöä kadulla.
Lontoon pelastuslaitoksen työntekijöitä Parsons Greenin metroasemalla perjantaina iskun jälkeen.Adrian Dennis / AFP

Britannia varautuu uuteen terrori-iskuun

Lontoossa eilen perjantaina tehty isku on viides tänä vuonna Britanniassa tapahtunut terrori-isku. Perjantain iskussa loukkaantui 29 ihmistä. Tämän tiedämme Lontoon iskusta nyt.

Kruununprinsessa Victoria vierailee Helsingissä

Ruotsin kruununprinsessa Victoria saapuu pikavierailulle Helsinkiin. Vierailunsa aikana Victoria käy Kansallisoopperassa, jossa hän katsoo Syyssonaatin esityksen. Victorian vierailu liittyy Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen. Syyssonaatti nähdään myös Yle Areenassa.

Prinsessa Victoria ja Estelle-tytär.
Prinsessa Victoria ja Estelle-tytär.AOP

Missä menee auttamisen ja piilottelun raja, sisäministeri Paula Risikko?

Hallitus haluaa kriminalisoida kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden majoittamisen ja piilottelun, mutta missä menee piilottelun ja auttamisen raja? Miten EU tiivistää yhteistyötä terrorismin torjumisessa Barcelonan ja Turun iskujen jälkeen?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin odotetaan vastauksia, kun TV1:n Ykkösaamun vieraana on klo 10.05 on sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Paula Risikko
Paula RisikkoYle

Suomi kieltää maksavansa lunnaita panttivangeista, mutta jossain liikkuu rahaa

Suomalaiset panttivangit on saatu pelastettua terroristien käsistä ilman verenvuodatusta Filippiineiltä, Jemenistä ja nyt viimeksi Afganistanista. Sieppaukset ovat terroristeille useiden kymmenien miljoonien dollareiden tuottoisa bisnes. Rahaa päätyy ääriryhmille myös länsimaista, asiantuntijat sanovat.

Kingsman-elokuvassa näyttelevä Juha Pihanen: Suomessa on kaamea epäonnistumisen tabu

Hollolalainen maanviljelijä pani sukutilan pellot vuokralle ja lähti jahtaamaan kansainvälistä elokuvauraa. Lopulta tärppäsi. Juha Pihanen sai pienen roolin Matthew Vaughnin ohjaamassa Kingsman-elokuvan jatko-osassa. Pihasen henkilökuva vie lukijan ruispeltojen kautta Lontoon suureen studiohalliin.

Näyttelijä Juha Pihanen (taiteilijanimi ulkomailla Yuha Pihanen), Kluuvikatu, Hki, 22.8.2017.
Näyttelijä Juha Pihanen.Jari Kovalainen / Yle

Viikonloppu on viileä ja paikoin sateinen

Lauantaina sadekuuroja tulee monin paikoin, voimakkaimmat kuurot painottuvat etelärannikon tuntumaan. Ylen meteorologin Joonas Koskelan mukaan pilvisyys on koko maassa runsasta. Lue lisää säästä yle.fi/sää.

Lauantain sääkartta.
Yle