1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kim Jong-un

Kim Jong-un vannoo maan valmistavan ydinaseen pakotteista huolimatta

Päiväämätön kuva uutistoimisto KCNA:lta, jossa Kim Jong-un metallikotelen äärellä puoleen ja armeijan johtovien henkilöiden kanssa. Kuva: KCNA/ EPA

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un vannoo, että Pohjois-Korea jatkaa ydinaseohjelmaansa ja vie sen loppuun pakotteista huolimatta, kertoo Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA.

– Olemme saavuttaneet paljon siitä huolimatta, että YK:n pakotteet ovat jatkuneet vuosikymmenten ajan, sanoi Kim Jong-un KCNA:n mukaan.

Kim Jong-unin lopullisena pyrkimyksenä on ”aseellinen tasapainotila” Yhdysvaltain kanssa.

Pohjois-Korean johtaja kuvasi perjantaista ohjuskoetta menestykseksi ja totesi sen lisänneen maan "taisteluvoimia ydinasevaltana". Pohjois-Korean valtion median mukaan Kim sanoi myös pyrkivänsä siihen, etteivät Yhdysvaltojen johtajat uskalla puhua sotilaallisesta vaihtoehdosta Pohjois-Korean suhteen, kirjoittaa BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Pohjois-Korea laukaisi Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä keskipitkänmatkan ballistisen Hwasong-12 -ohjuksen Japanin yli.

Pohjois-Korea teki kuudennen ydinkokeensa syyskuun alussa. YK:n turvallisuusneuvosto langetti sille uusia pakotteita rangaistuksena ydinkokeesta.