Presidentti Halosesta YK:n pääsihteerin rauhanvälityspaneelin jäsen

Paneelin jäsenet ovat kokeneita rauhanvälityksen ja diplomatian asiantuntijoita.

Tarja Halonen
Tarja Halonen.
Tarja Halonen.Maxim Shipenkov / EPA

Presidentti Tarja Halonen on nimitetty YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antavan paneelin jäseneksi, kertoo ulkoministeriö.

Paneelin jäsenet ovat kokeneita rauhanvälityksen ja diplomatian asiantuntijoita, jotka avustavat pääsihteeri Antonio Guterresia rauhanvälitykseen liittyvissä asioissa.

Ulkoministeriön mukaan rauhanvälitys on noussut kansainvälisesti entistä tärkeämpään rooliin. YK:n tavoitteena on lisätä rauhanvälityskapasiteettia sekä tukea alueellisia ja kansallisia rauhanvälitystoimia.

Presidentti Tarja Halonen toimii tällä hetkellä useissa kansainvälisissä tehtävissä, ja hänet on nimetty muun muassa rinnakkaispuheenjohtajaksi YK:n naisten ja lasten terveyttä ja ihmisoikeuksia edistävään korkean tason työryhmään.

Korjaus 13.59: Juttua korjattu Ulkoministeriön korjattua englanninkielisessä tiedotteessa ollutta väärää YK:n paneelinnimeä. Halosta ei nimetty edellisen pääsihteerin Ban Ki-moonin perustamaan rauhanturvaoperaatioita käsittelevään paneeliin vaan nykyisen pääsihteerin António Guterresin perustamaan rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antavaan paneeliin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus