Kriisiapu pui liikenneonnettomuutta läpi Suonenjoella

Suonenjoella jatkuu perjantaisen liikenneonnettomuuden jälkihoito. Kaksi ihmistä on edelleen tehohoidossa.

liikenneonnettomuudet
Koulubussin ja maitoauton kolari Suonenjoella 15.9.2017
Toni Pitkänen / Yle

Suonenjoella vihmoi lauantaina aamupäivällä vettä ja vain poliisin piirtämät viivat tiessä muistuttivat onnettomuuspaikalla perjantaisesta kolarista.

Maitorekka ja pikkubussi törmäsivät Suonenjoella perjantaina kello 13 jälkeen Kuopiontien ja Karttulantien risteyksessä. Maitoauto tuli kolmion takaa yllättäen pikkubussin eteen. Jostain syystä kuljettaja ei havainnut Suonenjoen keskustaa kohti ajanutta bussia.

Onnettomuuspaikalla on nopeusrajoitus 40 kilometriä tunnissa. Maitoauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Yhdeksän pikkubussin matkustajaa kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Potilaat olivat pääosin 15-20-vuotiaita nuoria. Lauantaina kaksi potilasta on yhä tehohoidossa.

Kriisiapua tarjolla lauantaina ja maanantaina

Suomen Punaisen Ristin henkisen tuen ryhmä tarjoaa lauantaina kriisiapua Suonenjoen nuorisotalolla kello 12-18. Ryhmänvetäjä Hannele Pajamies-Suszko kertoi kello 13 jälkeen, että tänään on toistaiseksi ollut hiljaista eikä kävijöitä ole ollut.

Kriisiapua oli tarjolla jo perjantai-iltana ja tuolloin paikalla oli myös pappi. Perjantaina Suonenjoen nuorisotalolla kävi SPR:n arvion mukaan noin 20-30 nuorta.

Suonenjoen kirkossa on sunnuntaina messu. Siinä rukoillaan liikenneonnettomuuteen joutuneiden ja heidän läheistensä puolesta. Suonenjoen seurakunta on julkaissut myös nettisivuillaan ja Facebookissa rukouksen liikenneonnettomuuteen liittyen.

Onnettomuutta on puitu myös Rautalammilla nuorisotilassa kirjaston alakerrassa. Nuorisotyöntekijä Nora Taurénin mukaan muutamia nuoria on käynyt paikalla ja lisäksi on tullut soittoja.

– Nuorilla on odottava ja hiljainen tunnelma. Epätietoisuus on kaikkein pahinta, sanoo Taurén.

Rautalammin vs. kunnanjohtaja Merja Koivula-Laukka pitää tärkeänä valmiuskysymysten miettimistä ja toiminnan hiomista.

– Onnettomuus vetää mietteliääksi. Se osoitti, että mitä tahansa voi sattua koska vaan. On mietittävä askelmerkkejä poikkeuksellisiin tapahtumiin, kuka tekee ja mitä, sanoo Koivula-Laukka.

Suonenjoen nuorisotalolla kriisipäivystys päättyy lauantaina kello 18. Suonenjoen terveysasemalla on tarjolla liikenneonnettomuuteen liittyvää kriisiapua maanantaina alkaen kello 10.