Lontoon esikaupungissa poliisioperaatio liittyen metropommi-iskuun

Asunto on tyhjennetty ja kotietsintä tehty Sunburyssa. Sisäministerin mukaan on liian aikaista sanoa, onko aiemmin pidätetty iskusta epäilty viranomaisille tuttu.

Lontoo
Poliisi partioi parlamentin edustalla Lontoossa metropommi-iskuun liittyen 16. syyskuuta.
Poliisi partioi parlamentin edustalla Lontoossa metropommi-iskuun liittyen 16. syyskuuta.Facundo Arrizabalaga / EPA-EFE

Britannian poliisi tyhjensi lauantaina asunnon Sunburyn esikaupungissa Lontoon länsipuolella. Poliisi teki asunnossa kotietsinnän liittyen perjantain metropommi-iskuun.

Poliisin mukaan kotietsintä liittyy lauantaiaamuna tehtyyn pidätykseen. Poliisi ei ole tehnyt uusia pidätyksiä perjantain iskuun liittyen.

Ihmisten käskettiin poistua läheisistä rakennuksista varotoimena, poliisin lausunnossa sanotaan. Paikalla näkyi Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun) aseistettuja terrorisminvastaisia poliiseja.

Paikalliset sanoivat BBC:lle, että talossa, johon kotietsintä tehtiin, asuu kasvattivanhempina pitkään toiminut vanha pariskunta.

Sunbury-on-Thames sijaitsee lähellä Heathrow'n lentokenttää.

Britannian poliisi etsii useita epäiltyjä perjantain pommi-iskusta. Poliisin terrorisminvastaisen yksikön edustajan Neil Basun mukaan poliisilla on useita tutkintalinjoja ja se "pitää mielensä avoimena" epäiltyjen määrästä.

"Emme anna periksi pommittajille"

Ison-Britannian hallituksen Cobra-hätäkomitea kokoontui lauantaina kokoukseen, joka on päättänyt Britannian terrorismiuhkatason pitämisestä kriittisenä.

– On liian aikaista sanoa, oliko Lontoon pommi-iskusta epäilty viranomaisille tuttu, sisäministeri Amber Rudd sanoi lauantaina alkuillasta.

Rudd totesi, että on tutkittava, miten iskun tekijä on saanut pommiinsa materiaalit.

Lontoon poliisin päällikkö Cressida Dick kommentoi lauantaina iltapäivällä, että Lontoon ei pidä antaa periksi pommittajille.

– Lontoolle on tyypillistä, ettemme anna periksi. Toisekseen, olkaa kuitenkin varovaisia, Dick totesi.

30 ihmistä loukkaantui, kun kotikutoinen pommi räjähti Lontoon metrossa perjantaina aamuruuhkan aikaan.

Lisää aiheesta:

Britannia varautuu uuteen iskuun – tämän tiedämme Lontoon pommi-iskusta

Lähteet: Reuters, AP, Yle