Herätys: Presidenttipari edusti Washingtonin Suomi-gaalassa, poliisiampumisesta taas mielenosoituksia Yhdysvalloissa, aurinko voi näyttäytyä rannikolla

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saapumassa Washingtonin Suomen suurlähetystöön Suomi 100 -gaalaan.
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio saapumassa Washingtonin Suomen suurlähetystöön Suomi 100 -gaalaan.Paula Vilén / Yle

Suomi järjesti yhdysvaltalaisystävilleen näyttävät 100-vuotisjuhlat

Suomi juhlisti 100-vuotista taivaltaan Suomen Washingtonin suurlähetystössä. Läsnä oli muun muassa presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio. Lue Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajamme juttu juhlagaalasta.

Mielenosoitukset St. Louisissa jatkuvat – Ed Sheeran ja U2 peruivat keikkansa

Yhdysvalloissa on jälleen puhjennut mielenosoituksia poliisiampumisen takia, kun entinen poliisi vapautettiin syytteistä kuuden vuoden takaisesta murhasta. Irlantilainen U2-yhtye ja brittiläinen Ed Sheeran katsoivat parhaaksi perua viikonlopun keikkansa St. Louisissa.

Mies ja kitara
Ed SheeranEPA/NIGEL RODDIS

Yrittäjät kritisoivat hallituksen toimia työllisyyden parantamiseksi

Työttömyys on laskenut viime aikoina. Silti hallituksen työllisyystavoitteeseeen pääsy edellyttäisi nettotyöllisyysvauhdin yli kaksinkertaistumista nykyisestä, selviää työ- ja elinkeinoministeriön laskelmista. Yrittäjien etujärjestö Suomen Yrittäjät leimaa hallituksen toimet näpertelyksi ja sanoo, ettei Suomen työttömyyttä saada nykykeinoilla painumaan alle 200 000 työttömän.

Mies hitsaa putkea.
Marko Lysinen / Yle

Poliiseja kohti tulitettiin useita kertoja takaa-ajon aikana

Nokialta alkaneessa takaa-ajossa ollutta poliisiautoa kohti ammuttiin useita laukauksia lauantai-iltana. Myös poliisi käytti ampuma-asetta takaa-ajon aikana, kun se otti epäillyn ampujan kiinni.

kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kulttuurivieras, Mokoman laulaja Marko Annala: Koulukiusaamista vähätellään

Mokoma-yhtyeen solisti Marko Annala on ollut elämänsä aikana koulukiusattu ja masentunut. Annalan mielestä kiusaamiseen suhtaudutaan edelleen vähättelevästi. Keikkojen jälkeen laulaja heittäytyy faniensa terapeutiksi. Masennuksestaan kertova laulaja on yllättynyt siitä, miten moni muu on käynyt läpi samat asiat elämässään.

Marko Annala
Kalevi Rytkölä / Yle

Aurinko voi näyttäytyä rannikolla

Sunnuntaina on enimmäkseen poutaista, mutta pilvisyys on runsasta, ja heikkoja sadekuuroja tulee maan keskivaiheilla. Lisäksi Lappiin leviää lännestä hajanaisia sateita. Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan rannikoilla voi aurinko näyttäytyä. Lue lisää säästä yle.fi/sää.

Sunnuntain sääkartta.
Yle