Poliiseja kohti tulitettiin useita kertoja takaa-ajon aikana – poliisi ampui epäiltyä kiinniottotilanteessa

Takaa-ajo alkoi Nokialta ja päättyi Huittisiin.

Ampumavälikohtaus
kartta
Yle Uutisgrafiikka

Takaa-ajossa ollutta poliisiautoa kohti ammuttiin useita laukauksia lauantai-iltana. Myös poliisi käytti ampuma-asetta takaa-ajon aikana, kun se otti epäillyn ampujan kiinni.

Poliisi kertoo, että se sai iltakuuden aikaan ilmoituksen epäillystä rattijuoposta valtatie 12:lla. Ilmoituksen mukaan rattijuopon kuljettama henkilöauto liikkui Tampereen suuntaan.

Poliisipartio tavoitti epäillyn henkilöauton Pirkanmaan Nokialla, jolloin autosta ammuttiin välittömästi poliiseja kohti, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Henkilöauton kuljettaja ajoi poliisia karkuun ensin Sastamalaan, mutta lopulta Satakunnan Huittisissa poliisi sai kiinni ampujaksi epäillyn miehen. Myös henkilöauton kuljettaja saatiin kiinni, poliisi kertoo.

Kiinniottotilanteessa poliisi ampui henkilöä, jonka epäillään ampuneen poliiseja kohti. Epäilty haavoittui, ja hänet on viety sairaalahoitoon.

Poliisi sai operaation aikana virka-apua puolustusvoimilta. Operaatioon osallistui useita Sisä-Suomen ja Lounais-Suomen poliisilaitosten partioita. Poliiseja ei loukkaantunut tilanteessa.

Poliisi ei lauantai-iltana kommentoinut tapahtumia tarkemmin tutkinnallisista syistä. Tie 12 oli lauantai-iltana suljettu Äetsän ja Huittisten välillä. Se avattiin liikenteelle jälleen hieman ennen kello yhtä sunnuntaiaamulla.