Mielenosoitukset St. Louisissa jatkuvat – Ed Sheeran ja U2 peruivat keikkansa

Poliisiväkivaltaa vastustavat mielenosoitukset alkoivat perjantaina, kun oikeus jätti tuomitsematta entisen poliisin nuoren miehen ampumisesta kuusi vuotta sitten.

mielenosoitukset
Mies ja kitara
Ed SheeranEPA/NIGEL RODDIS

Yhdysvalloissa on jälleen puhjennut mielenosoituksia poliisiampumisen takia. Entinen poliisi vapautettiin syytteistä kuuden vuoden takaisesta murhasta.

St. Louisin poliisilaitoksen entinen poliisi Jason Stockley vapautettiin perjantaina kaikista syytteistä 24-vuotiaan Anthony Lamar Smithin ampumisessa. Smithiä oli ammuttu viidesti, kun hän yritti epäillyn huumekaupan jälkeen paeta poliiseja vuonna 2011. Stockley alkoi ampua Smtihiä kohti, koska poliisin mukaan epäillyllä oli ase.

Stockley sai murhasyytteen vuonna 2016. Syyttäjän todisteina oli ääninauha, jolla Stockleyn kuullaanpuhuvan epäillyn tappamisesta. Lisäksi poliisin todettiin vieneen aseen Smithin autoon, koska siinä oli vain poliisin dna:ta.

Perjantaina oikeus kumosi syytteet, koska todisteita aseen viemiselle ei ollut ja ääninauha oli kelvoton todiste, koska osa puheesta puuttui.

Mielenosoitukset St. Louisissa alkoivat heti vapauttavan tuomion jälkeen. Lauantain vastaisena yönä useita mielenosoittajia pidätettiin, kun poliiseja oli heitelty tiiliskivillä.

Lauantaina mielenosoitukset jatkuivat hieman rauhallisempina. Satoja ihmisiä kerääntyi kaupungin keskustaan.

Irlantilainen U2-yhtye katsoi kuitenkin parhaimmaksi perua illan keikkansa St. Louisissa. Yhtye kertoi kuulleensa St. Louisin poliisilta, ettei yleisön turvallisuutta voida taata. Samoin brittiläinen Ed Sheeran perui loppuunmyydyn sunnuntai-illan keikkansa St. Louisin Scottrade Centerissä.

Lähteet: AP, Reuters