Nousukiito jatkuu: Finnair palkkaa taas yli tuhat uutta työntekijää

Lentoliikenteen kasvu ja reittiverkostojen laajentaminen lisää Finnairin työvoiman tarvetta.

Kuva: Finnair

Finnair palkkaa lähivuosina taas tuntuvasti lisää henkilökuntaa. Muutaman lähivuoden aikana Finnair kertoo tarvitsevansa yli 1 000 ihmistä mm. tekniikkaan, matkustamopalveluihin, asiakaspalveluun sekä muihin operatiivisiin ja asiantuntijatehtäviin. 

Parin viime vuoden aikana Finnair on jo palkannut yli 1 000 ihmistä, joista yli puolet on ollut lentävää henkilöstöä, kuten lentäjiä ja matkustamohenkilökuntaa. Lisäväkeä on palkattu myös tekniikan ja kentän asiakaspalveluun, samoin digipalvelujen kehittämiseen.

Viimeksi elokuussa Finnair kertoi aloittavansa yli 100 lentäjän rekrytoinnin. Yhtiö kertoi hakevansa kokeneita liikennelentäjiä ja ihmisiä, joilla ei ole vielä aiempaa lentokokemusta.  

Yhtiön viestinnästä kerrotaan, että uusia työntekijöitä tarvitaan, sillä lentoliikenne kasvaa, yhtiö on hankkinut uusia lentokoneita ja laajentanut reittiverkostoaan.

Yhtiö odottaa tulosparannusta tälle vuodelle

Viimeksi tämän kuun alussa Finnair kertoi parantuneista tulosnäkymistä. Yhtiö arvioi, että sen vertailukelpoinen liiketulos nousee tänä vuonna 135-155 miljoonaan euroon viime vuoden 55 miljoonasta eurosta. Tämä edellyttää yhtiön mukaan kuitenkin, että polttoaineen hinta ja  valuuttakurssit säilyvät nykytasolla, eikä markkinaympäristössä tapahtu merkittäviä muutoksia.    

Elokuun lopussa yhtiö kertoi jälleen Aasian-reittiverkoston laajentamisesta. Ensi vuoden toukokuussa alkavat suorat lennot Itä-Kiinan Nanjingiin. Nanjingista tulee näin Finnairin seitsemäs kohde Kiinassa. Reitit ovat jo olemassa Pekingiin, Hongkongiin, Shanghaihin, Xianiin, Chongqingiin ja Guangzhouhun. Finnairin liikenne kasvaa nopeammin Aasian reiteille kuin yhdelläkään toisella eurooppalaisella lentoyhtiöllä. Kasvun mahdollistavat Siperian yli neuvotellut lentoluvat ja uusi kalusto.

Ensi kesänä Finnair aloittaa suorat lennot Portugalin Lissaboniin ja Saksan Stuttgartiin. Myös muita suosittuja kesäkauden kohteita lisätään, kuten Tokioon, Chicagoon, San Franciscoon, Bangkokiin ja Delhiin.