1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sotaharjoitukset

Puolustusministeri Niinistö tutustuu Aurora-sotaharjoitukseen Ruotsin puolustusministerin kanssa

Myös Suomi osallistuu Ruotsin puolustusvoimien pääsotaharjoitukseen.

Sotaharjoitukset
Puolustusministeri Jussi Niinistö
Puolustusministeri Jussi NiinistöHeikki Saukkomaa / AFP

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) matkustaa huomenna tiistaina Ruotsiin. Kaksipäiväisen työvierailun isäntä on Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist. Ministerit tutustuvat Ruotsin puolustusvoimien Aurora 2017 -sotaharjoitukseen Gotlannissa.

Lisäksi vierailun aikana käydään kahdenväliset neuvottelut, joiden asialistalla ovat maiden välisen puolustusyhteistyön ajankohtaiset asiat, harjoitustoiminta sekä lähialueen turvallisuuspoliittinen tilanne, puolustusministeriö kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Aurora 2017 on viikko sitten alkanut Ruotsin puolustusvoimien pääsotaharjoitus, johon myös Suomi osallistuu. Syyskuun loppuun jatkuva harjoitus järjestetään Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueella.

Useita maita mukana

Suomesta harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 300 sotilasta maa-, meri- ja ilmavoimista. Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä sotilaallista yhteistyötä.

Tavoitteena on kehittää maiden välistä ja kansainvälistä sotilaallista yhteistoimintaa sekä lisätä suomalaisten osaamista monikansallisessa ympäristössä.

Ruotsista harjoituksessa on mukana noin 19 000 sotilasta ja muita viranomaisia. Lisäksi joukkoja on Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista.

Lue myös:

Ruotsin puolustusministeri Ylelle: Aurora-sotaharjoitus ei lisää jännitystä

Sotaharjoitukset käynnistyivät Itämerellä – Miten jännitteet puretaan?

Suomalaiset mukana Ruotsin pääsotaharjoituksessa

Soini pian alkavista Itämeren sotaharjoituksista: "En näe niissä mitään suurempia riskejä"