Velkakuorma ja verkkokauppa ovat myrkkyä Toys 'R' Us -ketjulle – hakee yrityssaneeraukseen USA:ssa ja Kanadassa

Tavaratalojen leluhyllyt eivät enää kiehdo pieniä asiakkaita entiseen malliin.

leikkikalut
Toys 'r' us lelukauppa New Yorkissa.
Jason Szenes / EPA

Verkkokaupalle myyntiä menettänyt ja raskaasti velkaantunut yhdysvaltalainen Toys 'R' Us -leluliikeketju pyrkii yrityssaneeraukseen (siirryt toiseen palveluun) sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa. Eurooppaa, Aasiaa ja Australiaa hakemus ei koske.

Yritys, jolla on kaikkiaan 65 000 työntekijää, pyrkii järjestämään viiden miljardin dollarin velkansa uudelleen ja kohentamaan kannattavuuttaan, jota verkkokaupankäynti rapistaa.

Toys 'R' Us sanoo, että valtaosa sen 1 600 liikkeestä ympäri maailman on yhä tuottavia ja ne pysyvät auki saneeraushakemuksesta huolimatta. Lelujätti haluaa itsekin turvata tulevaisuutensa verkkokauppaan panostamalla. Liikkeissä toiveet ovat nyt joulusesongissa.

BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) viime vuonna vajaat 14 prosenttia koko leikkikalumyynnistä tehtiin verkossa. Lukema on peräisin Global Data Retailin (siirryt toiseen palveluun) tilastoista.

Leluhyllyt eivät tavarataloissakaan enää kiehdo asiakkaita entiseen malliin, sanoo brittiläisen The Entertainer -ketjun perustaja Gary Grant.

Lähteet: AP