Uutta pintaa ja uusi katsomo – Imatran Karhumäen kentän remontti alkaa vihdoinkin

Yli miljoonan euron remontti myöhästyi suunnitelmien muututtua. Uusittu kenttä on käytettävissä jo kesällä 2018.

Liikuntapaikkojen rakentaminen
Karhumäen kentän juoksurataa Imatralla.
Parikymmentä vuotta vanha ratapinnoite uusitaan kokonaan. Maata on uusittava 90 senttimetrin syvyyteen asti.Ville Toijonen / Yle

ImatraImatralla Karhumäen yleisurheilukentän remontti on alkamassa tällä viikolla. 1,3 miljoonan euron remontti jakautuu kolmelle vuodelle.

– Nyt syksyllä tehdään purku- ja pohjatyöt. Keväällä laitetaan suorituspaikat ja nurmi käyttökuntoon niin, että kenttä olisi käytettävissä 1.7.2018, sanoo Imatran kaupungin elämänlaatupalvelujen palvelujohtaja Harri Valtasola.

Purku- ja pohjatyöt ovat iso rutistus, sillä routa kurittaa montussa sijaitsevan urheilukentän juoksuratoja. Maa on vaihdettava yli 90 senttimetrin syvyyteen asti.

Kentän taso nousee ja toiveissa on sm-tason kilpailut

Remontin kolmannelle vuodelle jää katsomon uusiminen. Vielä ei ole selvää, korjataanko vanha katsomo vai rakennetaanko kokonaan uusi, kuten alkuperäisissä suunnitelmissa oli. Kentän huoltorakennusta saneerataan parempaan kuntoon.

Karhumäen kentän katsomo.
Katsomo haluttaisiin tehdä kokonaan uusiksi, mutta vielä ei ole varmaa, riittääkö raha kokonaan uuteen, vai uusitaanko vain vanha.Ville Toijonen / Yle

– Ensisijaisesti Karhumäen kentästä tehdään hyvä harjoituskenttä. Jos mietitään kilpailuja, niin on ajateltu, että tämä täyttäisi nuorten Eliittikisatason, sanoo Valtasola.

Karhumäen kenttä ei tule kamppailemaan Lappeenrannassa olevan Kimpisen kanssa kilpailuista.

– Kimpisessä ovat Eliittikisat ja SM-tason kilpailut. Sellaisia ei pyritäkään tavoittelemaan, Valtasola sanoo.

Valtionosuus meni sivu suun suunnitelmien muututtua

Alun perin kentän remontin piti alkaa ennen kulunutta kesää. Remontin suunnitelmat kuitenkin laajenivat, ja siksi suunnitelmat piti mitoittaa paremmin budjettiin sopivaksi. Kun suunnitelmat muuttuivat, jäi valtionavustus tältä vuodelta saamatta.

– Ensi ja seuraavalle vuodelle tulemme kyllä hakemaan avustusta, sanoo Imatran kaupungin elämänlaatupalvelujen palvelujohtaja Harri Valtasola.

Karhumäen kenttä Imatralla.
Vaikka kentän remontissa uusitaankin paljon, niin muun muassa moukarihäkki säilyy ennallaan.Ville Toijonen / Yle

Tällä viikolla 1,3 miljoonan euron budjettiin haettiin 150 000 euron lisämäärärahaa kaupungilta, koska jo budjetoitua valtionavustusta ei saatu. Valtuusto myönsi lisämäärärahan.

– Katsotaan nyt, saammeko remonttia tuon verran edullisemmaksi tai voisimmeko saada tähän tulevina vuosina enemmän valtionosuutta, pohtii Valtasola.