Rovaniemen lentopallojoukkueet toiveikkaina taistelemaan mestaruudesta

Suurelta osin uudistuneet rovaniemeläisjoukkueet lähtevät varovaisin toivein alkavaan lentiskauteen. Perungan Pojilla on kauden startti lauantaina ja Woman Volleyllä sunnuntaina.

Lentopallon Mestaruusliiga
Perungan Poikien edustusjoukkueen pelaajat kuuntelevat valmentaja Henri Tuomea palloharjoitusten aikana.
Perungan Poikien edustusjoukkueen pelaajat kuuntelevat valmentaja Henri Tuomea palloharjoitusten aikana. Raimo Torikka / Yle

Miesten Lentopallon mestaruusliiga käynnistyy sekä miesten että naisten osalta viikonloppuna. Miesten liigan ensimmäiset pelit ovat lauantaina. Rovaniemelle Perpon vastustajaksi tulee Sampo Volley Pielavedeltä.

Naisten liigassa avauspelit pelataan sunnuntaina ja Woman Volleyn kauden avauspelissä vastaan tulee HPK Hämeenlinnasta.

Rovaniemeläisjoukkueet Woman Volley ja Perungan Pojat ovat kokeneet suuren muodonmuutoksen viime kauteen verrattuna.

WoVoon on jäänyt viime kauden joukkueesta vain kuusi pelaajaa ja Perpon tämän kauden miehistöstä seitsemän oli mukana viime kauden joukkueessa. Sopimuspelaajia on kummallakin 13. Käytännössä kummankin joukkueen aloituskentälliset ovat menneet uusiksi.

Woman Volleyn nuori joukkue lihaskuntoharjoittelussa Lapin Urheiluopistolla.
Woman Volleyn nuori joukkue lihaskuntoharjoittelussa Lapin Urheiluopistolla. Raimo Torikka / Yle

Nuori mahdollisuuksien WoVo

Huolimatta joukkueen merkittävästä vaihtumisesta WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö uskoo, että joukkue on melkein viime kauden veroinen.

– Miilen ja White olivat ihan sarjan profiilipelaajia, joten eivät nämä aivan samaan vielä pysty, mutta potentiaalia kuitenkin on. Kyllä mahdollisuuksia on sillekin tasolle tällä porukalla, Mäkikyrö uskoo.

WoVolla on yksi ulkomaalaispelaaja, Yhdysvalloista keskipelaajaksi tullut 23-vuotias Katie Sullivan. Sullivanin lisäksi WoVolla on vain kaksi yli kaksikymppistä pelaajaa.

Muutaman kuukauden Sullivania vanhempi on yleispelaaja Janica Helenius. Kolmas WoVon kokemusta edustava pelaaja on 21-vuotias hakkuri-yleispelaaja Nelli Rantanen. Nuorin on marraskuussa 17 vuotta täyttävä yleispelaaja Alisa Hirvonen. Joukkueen keski-ikä on 18,5 vuotta.

Vanhoina wovolaisina jatkavat liberona Viivi Pyhäjärvi ja passarina Roosa Rautio. Myös Nelli Rantanen, Petra Rantavuoti, Janica Helenius ja Alisa Hirvonen olivat mukana viime kauden joukkueessa.

WoVolle Yhdysvalloista keskipelaajaksi tullut 23-vuotias Katie Sullivan valmistautuu hyppyharjoitukseen.
WoVolle Yhdysvalloista keskipelaajaksi tullut 23-vuotias Katie Sullivan valmistautuu hyppyharjoitukseen.Raimo Torikka / Yle

PerPolla aloituskuusikko uusiksi

Uusia pelaajia PerPoon on tullut kuusi. Molemmat liberot, toinen passari, kaksi yleispelaajaa ja hakkuri ovat uusia. Haasteita riittää näin ollen myös Perpolla.

– Ainahan tämä on tällaista kun joukkue ja kuusikko vaihtuu näin paljon. Aina siinä on kysymys siitä, että miten nopeasti päästään mihinkin tasolle. Sitä ei pysty kiirehtimään, joten siinä pitää olla vain kärsivällisyyttä riittävästi, Tuomi pyörittelee.

Perpon edelliskausi alkoi ailahtelevasti ja toivottuja voittoja ei saatu riittävästi. Valmentajaa vaihdettiin ja suunta kääntyi. Lopulta PerPo nousi hyvän loppukauden ansiosta viidenneksi. Aloituskuusikosta ei ole juuri ketään jäljellä, mutta valmentaja Henri Tuomi on kuitenkin luottavainen uuteenkin porukkaan.

– Kyllä minä olen sitä mieltä, että on onnistuttu hyvin ja joissakin paikoissa ollaan vahvempia kuin viime vuonna. Muuten on pysytty kyllä aikalailla siinä samassa. Missään tapauksessa ei olla lähdetty siitä, että pyrittäisiin korvaamaan ne jätkät vaan koitetaan parantaa joukkuetta ja siinä on onnistuttu kyllä, Tuomi vakuuttaa.

Perungan poikien passareina pelaavat joukkueessa jatkava Joel Juurinen ja uutena kanadalainen Joshua McKay. Liberoina pelaavat Ohiosta tullut jenkki Gabriel Domencus sekä Kalajoella ja Kyyjärvellä aiemmin pelannut Jyri Niemi.

Uusia ovat myös kanadalaiset hakkuri Casey Schouten ja keskipelaaja Daniel Grant. Lisäksi neljän vuoden jäälkeen paluun PerPoon tehnyt Niko-Matti Koskela on laskettava uudeksi pelaajaksi.

Vasemmalla Perpon hakkuri Casey Schouten, keskipelaaja Bobby Walsh ja edessä libero Gabriel Domencus.
Raimo Torikka / Yle

Odotukset maltillisen toiveikkaat

Wovo ei yltänyt viime kaudella ihan toivottuun ja jäi runkosarjan kahdeksanneksi. Pölkky Kuusamo voitti sitten 3-2 puolivälieräsarjan. Näistä on pyritty ottamaan opiksi ja yritetään olla valmiimpia sarjaan heti alusta.

– Ollaan keskitytty vielä enemmän siihen yksilön kehittymiseen ja nostettu vaatimustasoa vaikka joukkue onkin nuorentunut, että päästäis siitä eroon mitä oli viime kaudella, että saatiin kausi käyntiin vasta helmikuussa, WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö selittää.

Kumpikin joukkue lähtee sarjaansa haastajana, mutta toisaalta toiveikkaina.

– Lähtökohtaisesti pelataan sijoista 5–9. Toivotaan kuitenkin, että ollaan ainakin kahdeksansia, ettei tarvitse karsia, WoVon luotsi Teemu Mäkikyrö laskeskelee.

– Kyllä me lähdetään viime vuoden tasoa tavoittelemaan. Taisin kuitenkin jonnekin sanoa, että jos kauden viimeinen pallo voitetaan, niin silloin kaikki on hyvin, PerPon valmentaja Henri Tuomi lisää toiveikkaana.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus