Meksikon maanjäristyksessä jo yli 100 kuolonuhria – uhriluku kasvaa jatkuvasti

Maanjäristys tapahtui vuoden 1985 järistyksen vuosipäivänä, muutamaa tuntia ennen järistystä oli pääkaupungissa järjestetty harjoitus maanjäristysten varalle.

Meksiko
Maanjäristyksen uhreja etsitään raunioista.
Pelastustyöntekijät etsivät eloonjääneitä romahtaneen rakennuksen raunioista pääkaupunki Méxicossa tiistaina.Yuri Cortez / AFP

Meksikossa maanjäristyksen kuolonuhreja on jo 139, kertovat viranomaiset. 7,1 magnitudin maanjäristys iski keski-Meksikoon tiistaina alkuiltapäivästä paikallista aikaa.

Järistyksessä useita rakennuksia romahti pääkaupungissa Méxicossa. Pelastusviranomaiset ja sadat vapaaehtoiset etsivät selviytyneitä raunioista. Eniten menehtyneitä on Morelosin osavaltiossa, jossa jopa 64 ihmisen kerrotaan kuolleen.

Maanjäristyksen keskus kartalla.
Yle Uutisgrafiikka

Pääkaupungissa Méxicossa kuolleita on ainakin 36, on pormestari Miguel Angel Mancera kertonut.

Jopa 3,8 miljoonaa ihmistä on ilman sähköjä, on Meksikon valtion omistama sähköyhtiö ilmoittanut. El Universal -sanomalehti on kertonut Twitter-viestissään, että Mexicon ja Acapulcon välinen moottoritie on romahtanut.

Maanjäristys tapahtui vuoden 1985 järistyksen vuosipäivänä, tuolloin yli 10 000 ihmistä menehtyi. Vain muutamaa tuntia ennen tämänpäiväistä järistystä oli pääkaupungissa järjestetty evakuointiharjoitus maanjäristysten varalle.

Aiemmin tässä kuussa lähes 100 ihmistä menehtyi maanjäristyksessä.

Eloonjäänyttä pelastetaan.
Eloonjäänyttä miestä kuljetettiin turvaan raunioista Méxicossa tiistaina.Ronaldo Schemidt / AFP

Päivitetty 04:48 arvioita menehtyneistä.

Lähteet: AFP, AP, Reuters