Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen uudesta päätoimittajasta: Edessä on uudistuksia, mutta ei saneerauksia

Ylen toimitusjohtajan mukaan uusi päätoimittaja on oikeilla linjoilla siinä, ettei Yle saa olla liian suuri ja näivettää kilpailijoitaan.

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Kuva: Yle

Yle uutisoi tänään, että yhtiön hallitus on nimittänyt Jouko Jokisen yhtiön suomenkielisen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajaksi ja vastaavaksi toimittajaksi.

Jokinen on työskennellyt vuodesta 2010 Aamulehden vastaavana päätoimittajana.

Yhtiön hallitus painotti valinnassa Jokisen pitkää journalistista kokemusta.

– Tarvitsemme tähän henkilön, jolla on paitsi johtamiskokemusta erilaisista tiedotusvälineistä, myös hyvin luja ymmärrys siitä, minkälaiseen suuntaan journalismi on menossa: mitä tarvitaan siihen, että voimme tarjota kansalaisille oikeita tietoja, uutisia ja totuutta, kommentoi Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen valintaa.

Jouko Jokinen on tullut tunnetuksi myös Ylen vahvan markkina-aseman arvostelijana. Tänään hän toisti Ylen haastattelussa, että kilpailijoiden näkökulmasta tilanne ei ole vaikuttanut reilulta.

Myös Lauri Kivisen mukaan on tärkeää, että muu media pysyy elinvoimaisena.

– Liian iso Yle tai liian pieni Yle olisivat molemmat siinä mielessä huono ratkaisu, että liian isona, me emme antaisi tilaa muille ja liian pienenä Yle ei olisi relevantti, Kivinen totetaa.

– Ilman kaupallista kirittäjää, ilman vaihtoehtoja, kansalainen jää jostain paitsi. Sitä ei pidä päästää tapahtumaan, Kivinen lisää.

Toimitusjohtaja ei kuitenkaan pidä tarpeellisena, että Ylen kokoa lähdettäisiin nykyisestä pienentämään.

– Meillä ei onneksi ole sellaista tarvetta, mitä tulee henkilökunnan tai palveluiden määrään.

Kivinen kuitenkin uskoo, että uuden vastaavan päätoimittajan mukana edessä on myös uudistuksia.

– Maakuntalehdissä on ollut valtavan suuri uudistuspaine. Se, mitä Aamulehdessä on tehty, kertoo, että Jokinen on saanut siellä paljon aikaan ja varmasti tuo meille myös uutta ajattelua, sanoo Kivinen.

Ylen edellinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen jätti Ylen toukokuussa. Sen jälkeen tehtävää on hoitanut Ylen ruotsinkielisten toimintojen johtaja Marit af Björkesten.