Koulukuljetuksissa vakavia virheitä Espoossa – kaupunki antoi varoituksen kuljetusyritykselle

Kyydeistä vastannut kuljetusyritys on saanut varoituksen vakavien virheiden takia. Kuljettaja oli jättänyt erityislapsen kyydistä, vaikka paikalla ei ollut vastaanottajaa.

Koulukyydeistä vastaava kuljetusyritys Kajon on tehnyt elokuusta alkaen kuljetuksissa viisi vakavaa virhettä. Kuvituskuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Espoon kaupunki on antanut kuljetusyritys Kajonille varoituksen koulukuljetuksissa toistuneiden vakavien virheiden takia. Yritys on elokuusta lähtien ollut vastuussa viidestä vakavasta virheestä koulukuljetuksissa.

Kaupungin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että kuljettaja on jättänyt jatkuvaa aikuisen läsnäoloa vaativan erityislapsen kyydistä, vaikka paikalla ei ole ollut vastaanottajaa.

Kajonia on lisäksi jo syyskuun ajan sakotettu virheistä ja merkittävistä myöhästymisistä.

Liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko kertoo tiedotteessa, että jos kuljetusyritys syyllistyy vielä jatkossa olennaisiin sopimusrikkomuksiin, kaupunki harkitsee vakavasti siirtyvänsä kateostomenettelyyn.

Kateostomenettely tarkoittaa, että kaupungilla on oikeus ostaa Kajonin vastuulle kuuluvia palveluja toiselta toimittajalta ja laskuttaa syntyvät ylimääräiset kulut Kajonilta.

Elokuussa alkaneella sopimuskaudella virheitä tekivät myös yhdessä kuljetuksessa Taxia ja toisessa Javatrans. Näiden koulukyytejä järjestävien yritysten kohdalla ei kaupungin mukaan ole merkittävästi laiminlyöty sopimusta.

Ongelmien ilmaannuttua lukuvuoden alussa Espoon kaupunki on edellyttänyt kuljetusyrityksiä muun muassa antamaan kuljettajilleen lisäkoulutusta ja ohjeistusta.