1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hotellit

Hotelli Merihovin laajennus alkaa aikaisintaan keväällä – "Tarkoituksena on korostaa vanhan rakennuksen arvoa"

Kaavamuutoksen käsittelyn ja museoviraston selvitysten takia hotellin laajennus voi alkaa aikaisintaan ensi keväänä.

hotellit
Merihovin uusi ulkokuori.
Havainnekuva hotellin laajennuksesta.Merihovi

Hotelli Merihoviin suunniteltu laajennusrakentaminen alkaa aikaisintaan ensi keväänä. Hotellin johdon mukaan laajennuksen mahdollistavan kaavamuutoksen käsittely on vielä kesken ja sen odotetaan valmistuvan ensi kevään tai alkukesän aikana.

Hotellin omistaja Päivikki Palosaari suunnittelee kiinteistöön luksushotellia. Uudesta hotellista tulisi Lapin suurin hotellikiinteistö.

Myös Museovirasto haluaa tehdä hankkeesta omat selvityksensä, koska rakennus on suojeltu.

– Uskoisin, että pyritään tekemään vanhasta parempaa ja uudenkin siiven tarkoituksena on korostaa vanhan rakennuksen arvoa. Toivon ja uskon, että asiaan suhtaudutaan positiivisesti. Ja toimimme sitten niiden ohjeiden mukaan, mitä saadaan, kertoo hotellinjohtaja Niina Pekkala.

Muutosten myötä hotellihuoneiden määrä yli kolminkertaistuisi. Tällä hetkellä hotellihuoneita on 69 ja vuodepaikkoja 150. Rakennukseen on tarkoitus rakentaa myös kolme ravintolaa sekä nykyaikaiset kokous- ja saunatilat.

Uuden hotellin on määrä valmistua Kemin kaupungin 150-vuotisjuhlavuonna 2019, jolloin tulee myös kuluneeksi 70 vuotta alkuperäisen Merihovin valmistumisesta.

Lue seuraavaksi