1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuka on OP:n pääjohtajaksi nouseva Timo Ritakallio?

Intohimoisesti suunnistusta harrastavaa Ritakallio johtaa kuin huippu-urheilija, kuvailevat kollegat.

finanssiala
Timo Ritakallio.
Jarno Kuusinen / AOP

Timo Ritakallion nimitystä OP:n uudeksi pääjohtajaksi voi kutsua jopa kotiin paluuksi.

Hän työskenteli ennen eläkevakuutusyhtiö Ilmarista kymmenisen vuotta OP Ryhmän johtotehtävissä. Ritakallio siirtyi Ilmarisen varatoimitusjohtajaksi vuonna 2008 ja aloitti yhtiön toimitusjohtajana vuonna 2015.

Kollegat luonnehtivat Ritakalliota energiseksi, päämäärätietoiseksi, tehokkaaksi ja nopeaksi johtajaksi. Urheilijatausta näkyy tavassa johtaa; tulosta pitäisi syntyä heti.

Suunnistusta harrastava Ritakallio toimii myös Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana. Seuran (siirryt toiseen palveluun) mukaan hän oli nuoruudessa lahjakas keskipitkien matkojen juoksija. Lapsuuden haave huippu-urheilijan urasta vaihtui kuitenkin lakimiehen uraan.

55-vuotias Ritakallio on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori.

Hän väitteli viime vuonna tohtoriksi tuotantotalouden (siirryt toiseen palveluun)alalta Aalto-yliopistosta. Väitöskirjassaan Ritakallio selvitti Euroopan suurimpien pankkien strategioita ja niiden taloudellista menestystä 2000-luvulla. Tiedoista voi olla hyötyä Suomen suurimman finanssitalon johdossa.

Ritakalliolla on useita luottamustoimia etujärjestöissä ja pörssiyhtiöissä. Hän istuu muun muassa Finanssialan ja Outotecin hallituksissa.

Uudet tehtävät tulevat Ritakallion kannalta hyvään saumaan. Hän ehtii vielä viimeistellä Ilmarisen ja eläkevakuutusyhtiö Eteran yhdistymisen ennen uudessa tehtävässä aloittamista.

Sulautuminen sai yhtiökokouksen hyväksynnän viikko sitten. Kun Etera yhdistyy Ilmariseen, tulee Ilmarisesta asiakasmäärällä ja vakuutusmaksutuloilla mitattuna Suomen suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja.

Ritakallion perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta.

Lue seuraavaksi