Uudelle Anjalan koululle on alettu piirtää ääriviivoja

Tarvesuunnitelmassa selvitetään, millaiselle koululle Anjalassa olisi tarvetta.

koulut
Anjalan koulu
Anjalan koulu on käyttökiellossa Kouvolassa huonon sisäilman vuoksi.Juha Korhonen / Yle

Kouvolassa selvitetään Anjalan koulun tilatarpeita.

Tarveselvitys ei vielä tarkoita sitä, että uusi koulu rakennetaan. Suunnittelupäällikkö Risto Mikkolan mukaan siinä tutkitaan, millainen koulu tarvittaisiin, jos sellainen päätettäisiin tehdä.

Etukäteen on otettava selvää, minkä kokoiselle koululle Anjalassa on tarvetta ja millaiset tilat tukisivat uutta opetussuunnitelmaa ja nykyaikaista oppimista. Uudessa koulussa tuskin tultaisiin näkemään perinteisiä luokkahuoneita, vaan tiloja hyödynneittäisiin monipuolisemmin.

Anjalan koulua oltiin Kouvolassa jo lakkauttamassa. Lasten ja nuorten lautakunta päätyi kuitenkin viime vuoden lopulla linjaamaan, että Anjalan koulua ei lakkauteta vaan sinne rakennettaisiin uusi koulu.

Anjalan koulun noin 150 oppilasta käyvät jo toista vuotta koulua väistötiloissa Inkeroisissa, koska Anjalan koulu on käyttökiellossa pahojen silsäilmaongelmien takia.

Kouvolan kouluverkon selvittely on vielä kesken. Kaupunginhallituksen käsittelyyn sen on tarkoitus tulla lokakuun lopussa. Kaupunginhallitus ratkaisee, mahtuuko Anjalan koulu ehdolle ensi vuoden talousarvioon. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.