Ruotsin turvallisuuspoliisi tutkii terroriuhkaa Tukholmaa vastaan: Kohteena konferenssikeskus?

SVT:n lähteen mukaan uhkaepäily olisi kohdistunut Waterfront-konferenssikeskukseen Tukholmassa. Poliisipäällikkö Dan Eliasson sanoo viranomaisten tehneen turvallisuutta lisääviä toimia.

Ulkomaat
Poliisiautoja Tukholmassa huhtikuisen terrori-iskun jälkeen.
Poliisiautoja Tukholman keskustassa terrori-iskun jälkeen huhtikuussa.Fredrik Sandberg / EPA

Ruotsalaisten tiedotusvälineiden mukaan Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo ja Tukholman poliisi selvittävät saatua tietoa, jonka mukaan Tukholmaa kohtaan olisi olemassa terrori-iskun uhka (siirryt toiseen palveluun).

Säpon mukaan uhasta on saatu ilmoitus, ja nyt kerätään asiasta lisää tietoa. Aftonbladetin mukaan poliisin valmiutta on kohotettu. Poiliisi ilmoittaa kuitenkin, että valmiutta ei ole kohotettu.

Viranomaiset eivät kerro uhasta yksityiskohtia. Poliisin mukaan uhasta saatiin tieto kuluneen vuorokauden aikana. Aftonbladetin mukaan uhka koskee Tukholman keskustaa.

Liikenne ja sairaalat toimivat normaalisti.

Kohteena Waterfront-konferenssikeskus?

SVT:n lähteen mukaan terroriepäily olisi kohdistunut Waterfront-konferenssikeskukseen Tukholman keskustassa.

Waterfront-keskuksessa ei ole havaittu tavallisuudesta poikkeavaa toimintaa.

6000 uhkaepäilyä kuukaudessa

Oikeus- jas sisäministeri Morgan Johansson sanoo SVT:lle, että turvallisuuspoliisi Säpo on tehnyt epäillyn uhan vuoksi työtä läpi yön.

Säpon tiedottaja sanoo turvallisuusviranomaisten saavan Ruotsissa kuukausittain 6000 terroriin liittyvää uhkaepäilyä. Epäilyt arviodaan ja niiden todenmukaisuus tarkistetaan.

Ruotsin yleistä terroriuhka-arviota ei ole korotettu. Se on edelleen tasolla kolme, viisiportaisella asteikolla.

Tukholmassa huhtikuussa tehdyssä terrori-iskussa kuoli neljä ja loukkaantui useita ihmisiä, kun kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Drottninggatanillla.Ajoneuvo työntyi sisään Åhlensin tavarataloon.

Juttua täydennetään.