Video: Tilaa 30 eduskuntatalon edestä, 1 000 rekan ralli päivittäin – Kurkista S-ryhmän jättivarastoon

S-ryhmän logistiikan automatisointi näkyy asiakkaille halvempina tuotteina. Katso videolta, miltä Sipoon suurvarastolla näyttää.

logistiikka
Uutisvideot: Kurkista S-ryhmän jättivarastoon
Uutisvideot: Kurkista S-ryhmän jättivarastoon

S-ryhmän jättimäinen varasto Sipossa on viimeistelyä vaille valmis. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista digitalisointihankkeista.

Automatisoidun keskuksen rakentaminen on maksanut satoja miljoonia euroja. Uuteen logistiikkakeskukseen keskitetään S-ryhmän käyttö- ja päivittäistavaroiden käsittely.

Vuoden päästä täydellä teholla toimiva päivittäistavarakeskus on lajinsa suurin Suomessa. Sen tilavuus on 3,5 miljoonaa kuutiometriä, mikä vastaa noin 30 eduskuntataloa. Vieressä olevan käyttötavarakeskuksen koko on tästä "vain" kolmanneksen.

Suurvarasto on pitkälle automatisoitu ja koneet hoitavat kaikki raskaimmat työt, mutta ihmisiäkin tarvitaan 600 hengen verran valvontaan, huoltoon ja käsinkeräykseen.

Varastossa ei surraa robotteja, vaan satoja nostureita, yli 50 hissiä ja kilometritolkulla kuljettimia. Kun kaikki on valmista, varastosta tuo ja sinne vie tavaraa päivittäin noin tuhat rekkaa.

Järjestelmien automatisointi näkyy myönteisellä tavalla asiakkaiden lompakossa. Logistiikan tehostaminen säästää kauppaketjulta rahaa. Tämä taas mahdollistaa tuotteiden "halpuutuksen".