Kannelmäen Olohuoneen takapihalla saunotaan koko yö, Siltamäessä uidaan Tappajahain seurassa – katso menovinkit lähiöfestivaaliin

Syyskuun viimeisellä viikolla ensimmäistä kertaa vietettävä Lähiöfest2017 haluaa kaikki mukaan lähiöiden kehittämiseen.

lähiöt
Lähiöfest2017
Lähiöfest2017 keskushub Kalasatamassa on avoinna kaikille koko festivaalin ajanNCC

Kaikki alkoi vantaalaisesta lähiökorttelista, joka oli saanut purkutuomion. Yksi korttelin kerrostaloista sai ennen purkamista luvan toimia vielä ensimmäisen, lähiöiden kehittämiseen ja tulevaisuuteen pureutuneen festivaalin näyttämönä.

Lähiöfest2017-tapahtuma järjestetään syyskuun viimeisellä viikolla kymmenessä Helsingin eri kaupunginosassa.

Festivaalin omalla kampanjalla #hoodshelsinki kannustetaan kaupunkilaisia kiertämään lähiöiden ja kaupunginosien tapahtumissa ja paikoissa festivaaliviikonloppuna 30.9.–1.10. ja jakamaan Instagramissa kuvia hashtagillä #hoodshelsinki.

Osallistujat ovat näin mukana kisassa, jonka palkintoina on lähiöiden pienyritysten ja yhdistysten, esimerkiksi ravintoloiden, partureiden ja pyöräliikkeiden lahjoittamia yllätyspalkintoja.

Puhos People-tapahtuma
Puhos People-tapahtumaRamon Maronier

Kokosimme tulevan viikonlopun tapahtumista parhaat menovinkit.

Toritapahtumat eri puolilla

Torit Vuosaari ja Malmi lauantaina sekä Pohjois-Haagan ja Herttoniemenrannan torit sunnuntaina.

Tapahtumatori kutsuu liikkeelle tanssin, laulun ja Stadin juhlaorkesterin tahtiin. Tapahtumatorilla syödään yhteisessä pöydässä kaupunkilaisten kuvittaman pöytäliinan ääressä joko omia eväitä tai torilta hankittavia herkkuja.

Minne toivot uusia asuntoja ja palveluita? Tule merkitsemään toiveesi kartalle. Asiantuntijat ovat paikalla keskustelemassa askarruttavista kysymyksistä.

Pop-up-ravintola ‘SafKa’ Vuosaaressa

Perjantai- ja lauantai-iltana Vuosaaren lukion tiloissa (Vuosaarentie 7) toimiva pop-up-ravintola. Lähiömenun kokoajana on kokki Harri Syrjänen.

Menun suunnittelussa hyödynnetään niin lähiöiden kauppiaiden ja muiden yrittäjien makuvinkkejä. Ravintolan tuotot lahjoitetaan helsinkiläisten nuorten hyväksi.

Tour de Lauttasaari

Saaren yrittäjät Papa’s Bike ja ibike tarjoavat retkeilijöille palvelua, myös pyöriä lainaksi. Fillarikierroksia on lauantaina kaksi: yksi koko saaren ympäri ja toinen erityisesti lapsille.

Retket päättyvät Kulttuurikeskus Sähinän pihaan, jossa mm. koristellaan soittokelloja.

Jakomäki 50 vuotta

Jakomäen asukkaat juhlistavat kotilähiönsä 50-vuotista taivalta lauantaina koko päivän. Ohjelmaa on lähiötuvassa, ala- ja yläkoulussa, kirjastossa, Vuorensyrjän palvelutalolla ja torilla

Siltamäki Pool Party

Siltamäen ostarilla ja siellä olevassa uimahallissa vietetään lauantai-iltana elokuvailtaa hai-teemalla. Uima-altaassa katsotaan ohjaaja Stephen Spielbergin kauhuklassikko “Tappajahai” (“Jaws”, 1975) n. klo 18.30.

Kontula Skate by Night

Kontulan skeittihallissa Luupissa skeitataan viimeiseen metroon asti. Ovet ovat avoinna klo 12 lähtien skeittaajille sekä kenelle tahansa, joka haluaa tulla katsomaan uudistettua maanalaista tilaa Kontulassa.

Yö Kantsun olohuoneessa

Kannelmäen purettavan ostarin yhteydessä oleva Olohuone on auki koko yön. Teemana on hyvä olo: tarjolla vyöhyketerapiaa, kasvo- ja jalkahoitoja. Sauna on takapihalla klo 20–24 välisenä aikana ja avoin kaikille.

Kuka tahansa voi ilmoittaa oman järjestämänsä tapahtuman (siirryt toiseen palveluun) jossain päin kaupunkia vielä festivaaliviikon aikanakin.

Kaikki jo ilmoitetut tapahtumat löytyvät Ohjelma (siirryt toiseen palveluun)-kartalta.