Mistä maailma puhuu: Miten kiinalaiset suhtautuvat Pohjois-Koreaan, entä kaupunkipyöriin?

Uudessa podcast-sarjassa Ylen kirjeenvaihtajat kertovat asioita suurten uutisten taustalta ja paneutuvat arkielämän yksityiskohtiin kohdemaissaan.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Torstaina Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen seurasi jälleen kerran vierestä, millaisia tunteita kaupunkipyörät herättävät kiinalaisissa.

Tällä kertaa pyöriin turhautui noin nelikymppinen mies pekingiläisen metroaseman oviaukolla. Kun pyörävuori vyöryi kulkuväylälle, mies nosti kepoisen kaupunkipyörän ilmaan ja paiskasi muiden pyörien päälle. Tie oli taas vapaa.

Vaikka kaupunkipyörät helpottavat kaupunkilaisten matkantekoa monissa Kiinan kaupungeissa, on pyörien valtava määrä muodostunut jo ongelmaksi. Uusimmassa Mistä maailma puhuu -podcastissa Jenny Matikainen kertoo, miten kaupunkipyöristä alkanut keskustelu on kasvanut koko kiinalaista sielunmaisemaa käsitteleväksi debatiksi. Podcastsarjan toisessa osassa Matikainen myös pohtii sitä, miksi Pohjois-Korea ei näytä ainakaan päällepäin kiinnostavan kiinalaisia.

Ylen uusi podcastsarja Mistä maailma puhuu? on ikkuna kirjeenvaihtajien arkeen ja uutistapahtumien taustoille jääviin aiheisiin. Podcasteissa kirjeenvaihtajat kertovat joka toinen viikko kohdemaidensa ilmiöistä ja puheenaiheista. Sarjan voi kuulla myös perjantaiaamuisin Yle Puheessa.

Kuuntele tästä uusin osa, Jenny Matikainen ja Pekingin pyörävuoret:

Jenny Matikainen, Peking

Tästä voit kuunnella sarjan ensimmäisen osan, Mika Hentunen ja hurrikaani Harvey:

Mika Hentunen, Washington

Koko sarjan löydät Yle Areenasta: