Euroopan mittavin takavarikko – Poliisi: Laaja Rivotril-pillereiden tutkintakokonaisuus syyteharkintaan

Yli 20 henkilöä on ollut vangittuna tutkinnan yhteydessä. Pillereitä takavarikoitiin yhteensä noin 400 000 kappaletta.

poliisitutkinta
Poliisin takavarikoimia Rivotril-tabletteja.
Helsingin poliisi on takavarikoinut tänä vuonna isoja eriä Rivotrilia sisältäviä lääkepurkkeja.Helsingin poliisi

Helsingin poliisi tiedottaa, että Rivotril-lääkepillerien maahantuonnin ja levittämisen tutkintakokonaisuus on valmistunut ja saatettu syyteharkintaan. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä huumausainerikoksina.

Poliisi on takavarikoinut yhteensä yli 400 000 Rivotril-pilleriä tapauksen yhteydessä. Kyseessä on (siirryt toiseen palveluun) Euroopan "mittavin huumausaineeksi luokiteltavien lääketablettien takavarikko".

Toukokuussa aloitetun tutkinnan yhteydessä on ollut vangittuna yli 20 henkilöä. Tällä hetkellä tutkintavankeudessa on 10 henkilöä, jotka kaikki ovat ulkomaalaisia.

Tiedotteen mukaan tutkinnassa paljastui useita pillereiden salakuljetuksia ja levityksiä. Suomeen tehtyjä salakuljetusmatkoja paljastui kuusi. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet maaliskuun ja heinäkuun välisenä aikana.

– Suurin yksittäinen salakuljetustapahtuma oli kesäkuun lopussa. Tuolloin Unkarista Tornion kautta Suomeen saapuneesta usean ajoneuvon muodostamasta kolonnasta takavarikoitiin yhteensä noin 350 000 pilleriä, jotka oli kätketty ajoneuvojen rakenteisiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Suurin osa Suomeen tuoduista pillereistä on tutkinnan mukaan päätynyt eteläiseen Suomeen. Pillereitä on myyty sadan kappaleen purkeissa. Yhden purkin hinta on ollut katukaupassa 50–100 euroa.

Yle uutisoi heinäkuussa, kuinka pillerikauppaa käytiin Helsingissä keskellä kirkasta päivää.

Huumevyyhdistä on käsitelty aiempia osakokonaisuuksia käräjäoikeudessa syyskuun alkupuolella. Edelleen vangittuina olevien pääepäiltyjen ja suurimman takavarikon tutkinnan osalta pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa lokakuun alussa.

Lue myös:

Yli 20 ihmistä tutkintavankeudessa Helsingin pillerikaupassa – Poliisi: Takavarikko Euroopan mittavin