Ponsse laajentaa Tampereelle työvoiman perässä

Uusi yksikkö keskittyy ohjelmisto- ja automaatiosuunnitteluun. Tampereelta löytyy yhtiön mukaan sekä alan koulutusta että yritystoimintaa.

Tampere
Metsäkoneen kylki.
Veli-Pekka Hämäläinen / Yle

Vieremäläinen metsäkonevalmistaja Ponsse perustaa tuotekehitysyksikön Tampereelle. Yksikön tarkoituksena on keskittyä työkoneiden ohjelmisto- ja automaatiosuunnitteluun. Ohjelmistoja käytetään esimerkiksi koneiden ohjauksessa sekä mittalaitteistoissa.

– Ohjelmistot ovat oleellinen osa, kun puhutaan metsäkoneiden kehittämisestä. Yli puolet tuotekehityspanostuksista liittyy ohjelmistoihin ja automaatioon, kertoo tuotekehitys- ja teknologiajohtaja Juha Inberg Ponsselta.

Tampere valikoitui uuden yksikön sijoituspaikaksi, koska siellä on ohjelmisto- ja automaatioalan koulutusta ja yritystoimintaa. Tampereella Ponssella on lisäksi yhteistyökumppaneita. Vieremäläisyhtiö ei saa Inbergin mukaan tarpeitaan vastaavaa työvoimaa yhtiön kotikonnuilta Ylä-Savosta, sillä siellä ei ole korkeakoulua.

– Tässä on kyse insinöörityövoimasta, eli ammattikorkeakoulu- ja yliopistotason koulutustaustasta, Inberg kertoo yhtiön työvoimatarpeista.

Yhteistyötä Ponssella on Inbergin mukaan ollut Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa ja tällä hetkellä kaikki yhtiön ohjelmistokehittäjät työskentelevät Ponssen toimipisteessä Kajaanissa. Inberg myöntää, että työvoiman saaminen Kajaaniin on ollut hankalaa. Uudella yksiköllä turvataan työvoiman saanti myös tulevaisuudessa.

Ponsse perustaa yksikön yhdessä tytäryhtiönsä Epecin kanssa. Uuteen yksikköön tulee noin 20 henkilöä. Inberg kertoo, että tulevat Tampereen työpaikat ovat avoinna niin, että uusien työntekijöiden on myös mahdollista sijoittua Vieremälle tai Kajaaniin. Uuden yksikön pitäisi aloittaa vuoden loppuun mennessä.