Poliisioperaatio Valkeakoskella: Takaa-ajon jälkeen kiinni otettiin kaksi aseellista ryöstäjää

Kaupan kassan ja R-kioskin ryöstöihin epäiltyjen miesten kiinniottoon osallistui useita poliisipartioita.

Kuva: Jani Aarnio

Lempäälässä ja Valkeakoskella järjestettiin torstaina iltapäivällä mittava poliisioperaatio.  Kahta aseellista miestä jahdattiin useiden poliisipartioiden voimin.

Lempäälässä osoitteessa yritettiin ryöstää K-marketin kassa aseella uhaten vähän ennen kello 15. Poliisin mukaan tekijä ei saanut mitään mukaansa ja poistui paikalta.

Poliisipartioiden selvitellessä rikosta tuli uusia ilmoituksia hätäkeskukseen Akaan Toijalasta, jossa R-kioski ryöstetty aseella uhaten ja tekijä on poistunut lähistöllä odottaneeseen henkilöautoon.

Paikalle suunnanneet poliisipartiot saaneet Valkeakosken Sääksmäen kohdalla näköhavainnon pakoautoon, mustaan henkilöautoon. Poliisit havaittuaan kyseinen autoilija on lähtenyt poliiseja pakoon.

Poliisin tiedotteen mukaan takaa-ajo on jatkunut tämän jälkeen noin puolen tunnin ajana Sääksmäeltä Valkeakosken suuntaan. Lopulta autoilija hylkäsi auton Valkeakosken Pajatielle.

Rikoksiin epäilyt mieshenkilöt oli myöhemmin otettu kiinni asunnosta lähistöltä. Koska havaintojen mukaan tekijä oli aseistaunut, poliisi varautui vaarallisen henkilön kiinniottoon usean partion voimin. Kiinniotto on sujunut muutoin rauhallisesti.

60-luvulla ja 90-luvulla syntyneiden miesten takaa-ajoon osallistui sekä Sisä-Suomen poliisin että Hämeen poliisin yksiköitä.