Herätys: Tuulivoimalle tulossa uusi tukijärjestelmä, Meksikon eloonjäänyt voikin olla aikuinen, tänään satelee etelässä ja idässä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
tuulivoimaloita
AOP

Uusi tuki uusiutuvalle energialle - Energiateollisuus nihkeänä

Suomeen tarvitaan vauhdilla lisää uusiutuvaa energiaa, jos sitoumuksista halutaan pitää kiinni. Tuulivoimalle nyt annettava tuki on käynyt odotettua kalliimmaksi ja sen tilalle rakennetaan uutta tukijärjestelmää.

Tällä kertaa tavoitteena on tukea niitä uusiutuvan energian muotoja, jotka tuottavat sähköä halvimmalla. Tukea pitäisi siis olla tarjolla muillekin kuin tuulivoimaloille. Energiateollisuus suhtautuu kuitenkin tukirahan jakamiseen kriittisesti.

Nuori mies ja keski-ikäinen nainen stressaavat eniten työn ja muun elämän yhdistämistä

Kokous.
Anna Bizon / AOP

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka kolmas työntekijä kokee hankaluuksia työn ja muun elämän yhteensovittamisessa. Eniten ongelmia on ruuhkavuosia elävillä pienten lasten vanhemmilla.

Yllättävää on, että naisilla työn ja muun elämän yhteensovittamisen stressi ei juuri vähene, vaikka lapset kasvavat. Asiantuntijat selittävät ilmöitä sillä, että naiset tekevät yhä miehiä enemmän kotitöitä ja lisäksi he kantavat huolta vanhenevista vanhemmistaan.

Kaupan työntekijän pankkikortti kopioitiin kaupan takahuoneessa - pankki kieltäytyi maksamasta

Onko työpaikan takahuone riittävän turvallinen paikka maksukortin säilyttämiseen? Tätä on kuluttajariitalautakunta arvioinut tuoreessa päätöksessään.

Ratkaisun mukaan korttia ei kannata jättää työpaikan pukuhuoneeseen, jos sitä ei voi laittaa lukittuun tilaan. Vaikka tunnusluku ei ole kortin mukana, on cvv-tarkistusluvun sisältävässä kortissa kaikki tarvittavat tiedot nettiostosten tekemiseen.

Meksikon maanjäristyksen jäljiltä etsitäänkin aikuista eloojäänyttä

Meksiko maanjäristys, tuhoutunut koulu.
Jose Mendez / AOP

Meksikon pääkaupungissa Mexicossa etsitään nyt maanjäristyksen jäljiltä aikuista eloonjäänyttä. Aikaisemmin annettujen tietojen mukaan pääkaupungissa sortuneen koulun raunioissa oli vielä elossa 12-vuotias tyttö.

Meksikolaisviranomaisten tietojen mukaan kaikki koulun raunioihin loukkuun jääneet oppilaat ovat löytyneet joko elävinä tai kuolleina.

Ranskan hallituksen määrä lyödä lukkoon työelämän uudistukset

Työelämäreformi on yksi Emmanuel Macronin merkittävimmistä uudistuksista. Se on herättänyt runsaasti vastustusta ammattiliittojen keskuudessa.

Edellisen hallituksen aikana työelämän uudistuksia ei saatu läpi vaan ne kaatuivat laajamittaisiin protesteihin.

Niinistö pudotti aloituskiekon Wildin ottelussa - tapasi Granlundin ja Koivun

SaUli Niinistö pudottamassa kiekkoa
Bruce Kluckhohn / Minnesota Wild

Presidentti Sauli Niinistö pudotti aloituskiekon jäähän jääkiekon NHL:n harjoitusottelussa, kun Minnesota Wild kohtasi kotonaan Winnipeg Jetsin. Niinistö tapasi ennen ottelun alkua Wildin Mikko Koivun ja Mikael Granlundin.

Tänään satelee idässä – viikonloppuna lämpenee

perjantain saa
Yle

Perjantaiaamun ja päivän aikana hajanaisia sateita liikkuu maan etelä- ja itäosissa. Pilvisyys on suuressa osassa maata runsasta, aurinkoisinta on Pohjanmaan rannikolla.

Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan lauantaiksi virtaa kaakosta Etelä- ja Keski-Suomeen hyvin lämmintä ilmaa. Lue lisää säästä yle.fi/saa.