Saamelaisalueen koulutuskeskus hakee uutta rehtoria - Liisa Holmberg irtisanoutunut virastaan

SAKK:in rektori Liisa Holmberg irtisanoutui virastaan, koska haluaa työskennellä elokuva-alalla. SAKK hakee nyt uutta rehtoria.

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Liisa Holmberg
SAKKin rehtori Liisa Holmberg irtisanoutui virastaan seuratakseen sydämensä työtä. Vesa Toppari / Yle

Saamelaisalueen koulutuskeskus SAKK:in rehtori Liisa Holmberg on irtisanoutunut virastaan. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen johtokunta hyväksyi Holmbergin irtisanoutumispyynnön eilen torstaina 21. päivä pidetyssä kokouksessa.

Liisa Holmberg on työskennellyt SAKK:issa jo melkein 30 vuotta erillaisissa tehtävissä. Rehtorina hän on ollut yhdeksän vuotta, vuodesta 2008 asti.

Nyt hänestä tuntui, että on aika vaihtaa maisemia.

– Nyt on uudet haasteet, pääsen vielä kerran tekemään elokuva-asioita. Pääsen tekemään saamelaisen elokuvan eteen töitä. Minä olen niin yltiöpäinen, että uskon minulla on jotakin annettavaa saamelaiselle elokuva-alalle.

Liisa Holmberg työskentelee kansainvälisessä saamelaiselokuvien elokuva-instituutti ISFIssä. Holmberg on työskennellyt ISFIssä ollessaan virkavapaalla rehtorin virasta keväästä 2017 lähtien. Holmberg kertoo, että hän jää luultavasti SAKK:ista pois jo marraskuussa virkavapaalle. Holmbergin työsuhde päättyy vuoden 2017 lopussa. Uusi rehtora aloittaa virassaan vuoden 2018 alussa.

Elokuva-ala on Holmbergille unelmatyö.

– Saamelaiselokuvat antavat minulle paljon, ne ovat minun intohimoni.

SAKK hakee uutta rehtoria

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen johtokunta päätti, että rehtorin virka avataan jo maanantaina, syyskuun 25. päivä. Haku-aika virkaan on lokakuun 23. päivään saakka.

SAKK:in hallituksen puheenjohtaja Veikko Feodoroff kertoo, että uudelta rehtorilta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, ammatillisen oppilaitoksen opettajalta vaadittavat pedagogiset opinnot, ja riittävä työkokemus sekä opettajana että muissa opetuksen tehtävissä. Lisäksi vaaditaan opetushallinnon tutkinto tai yliopiston järjestämät opetushallinnon opinnot, tai riittävä opetushallinnon tuntemus.

– Ja tietenkin rehtorin pitää puhua saamen kieltä, lisää Feodoroff.

Veikko Feodoroff
SAKKin hallituksen puheenjohtaja Veikko Feodoroff Vesa Toppari / Yle Sápmi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtorina Liisa Holmberg on painottanut työssään rajat ylittävää yhteistyötä. Veikko Feodoroff uskoo, että seuraava rehtori tuo myös uusia tuulia taloon.

– Tietenkin uusi ihminen tuo aina uusia toimintamalleja. Esimerkiksi porotalouslinjan pohjoismaista yhteistyötä voisi edistää, ja niin, kuten Liisankin aikana on ollut, niin kansainväliset asiat ovat myös sellaisia. Uuden rehtorin pitää osata katsoa eteenpäin, sanoo Feodoroff.

SAKK:in johtokunta valinnee uuden rehtorin marraskuussa.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtorina toimii apulaisrehtori Maritta Mäenpää siihen saakka kunnes uusi rehtori aloittaa virassaan.

Päivitetty 22.9.2017 klo 16.49: Saamelaisalueen koulutuskeskuksen hallitus muotoon Saamelaisalueen koulutuskeskuksen johtokunta.